Megkegyelmezett a vihar az esztergomi tűzijátéknak

Augusztus 19.-én tartották meg 21 órai kezdettel az esztergomi tűzijátékot. Gyenge eső már este 7-8 óra között esett. 9 óra előtt pár perccel ismét eleredt az eső, sokan a híd alá vonultak és onnan nézték a rakéták fellövését. Majdnem 21 óra 20-kor véget ért az ünnepség, és rögtön észlelte a tömeg, hogy a zivatar már közel jár.

Idén a Dunáról lőtték fel a rakétákat.

Rendkívül látványos ünnepségben volt részünk.

22 órakor erős villámtevékenységgel, felhőszakadással érte el térségünket a csapadék, majd egészen a reggeli órákig esett. Király Viktor koncertjét is elmosta az eső, mely nagyjából 22 óra 30 perc környékén ért véget. Akkora intenzitással ömlött a csapadék, hogy Aranyhegyről az esztergomi Bazilikát alig lehetett látni.

Lecsapó villámokban most sem volt hiány.

Intenzív villámtevékenység jellemezte a tegnapi hidegfrontot.

Dorogon 26,8 milliméter hullott, Sárisápon pedig 31 mm. Mondhatjuk tehát, hogy kiadós esővel érkezett a hidegfront. A front mögött lassú felmelegedés kezdődik.

Hidegfront hoz felfrissülést augusztus 10-én

Augusztus második hete is tartogat számunkra csapadékot

Augusztus második hete sem maradhat el hidegfront nélkül. Hétfőn és kedden még anticiklon alakítja időjárásunkat, azonban szerdán napközben megérkezik a hidegfront.

2016 augusztus 8-án és 9-én csak olykor felhők zavarhatják meg felhők a napsütést

Hétfőn és kedden csak olykor felhők zavarhatják meg felhők a napsütést

 

Hétfőn 28 fok körül alakult a maximum hőmérséklet, Kedden meghaladta a 30 fokot, viszont megjelentek az első felhők az égen. Délután 5 órakor a hőmérséklet már 28 fok alá csökkent, csapadék azonban nem esett hétfőn, és kedd délutánig se hullott 1 milliméternyi se.

Olvass tovább