2016. évi összesítés

Csapadékos volt az év, de kevés hó hullott. Nem volt szélsőséges az időjárás, egyszer sem adtak ki piros riasztást térségünkre, viszont júliusban tubát láttak Piliscsabánál.

Az éves középhőmérséklet 11,1 °C volt. Az átlagos évi maximum hőmérséklet 16,3 °C, míg az átlagos évi minimum hőmérséklet 5,9 °C. A legnagyobb napi hőingás 21,7 °C, április 30-án rögzítettük. Az év legmagasabb hőmérséklete 34,9 °C (június 25), a legalacsonyabb hőmérséklete -13,4 °C (január 23.) volt.

Olvass tovább

2016. szeptemberi időjárás

Kevés csapadék és az átlagosnál melegebb időjárás szeptemberben

Alacsony vízállás az Ipolyon

Alacsony vízállás az Ipoly folyón Ipolydamásdnál

A havi középhőmérséklet 17,9 °C volt. Az átlagos havi maximum hőmérséklet 25,3 °C, míg az átlagos havi minimum hőmérséklet 10,6 °C. A legnagyobb napi hőingás 19,2 °C, szeptember 2-án rögzítettük. A hónap legmagasabb hőmérséklete 32,6 °C (szeptember 11.), a legalacsonyabb hőmérséklete 2,6 °C (szeptember 23.) volt.

Olvass tovább

Hiába ősz, hétvégén 30 fok lesz

Csütörtökön kezdetét veszi a naptári ősz, de ez az időjárásban cseppet sem fog megmutatkozni.

Napos, kimondottan meleg idő szeptember elején

Napos, kimondottan meleg idővel veszi kezdetét a naptári ősz

A mai nappal véget ér 2016 nyara, de az idő nem romlik el, hiszen marad a sok napsütés. Emellett a hőmérséklet is napról-napra egy fokkal melegedni fog, így hétvégére akár ismét mérhetünk 30 fok feletti értékeket. Aki teheti tehát érdemes lehet még egyet strandolni.

Olvass tovább