Az elmúlt napok eseményei röviden

– Május 5. –

Illusztráció (forrás: Pixabay.com)

Május 5.-én olyan történt a Duna táti szakaszán, ami erősen borzolta a kedélyeket: két ukrán jelzésű hajó, egy teherszállító és egy személyszállító hajó ütközött össze (Ukrajnának 54 kilométer hosszú bal partszakasza van a Duna folyón). A baleset következtében mindkét hajó megrongálódott, viszont környezetszennyezés szerencsére nem történt! Egy ember megsérült, őt a hajóorvos ellátta. Az egyik hajó kapitányát őrizetbe vették!

Olvass tovább

Ködösítés a párkányi égetőművel kapcsolatosan

Mellébeszélés, és hallgatás a párkányi égetőmű ügyében

Solymos László (forrás: Nemzeti Audiovizuális Archívum)

Solymos László (forrás: Nemzeti Audiovizuális Archívum)

Solymos László, szlovákiai környezetvédelmi miniszter megpróbálja a lakosságot félrevezetni. A bumm.sk nevű internetes oldalnak adott interjújában azt hangsúlyozta, hogy nem is égetőmű épülne a dél-szlovákiai határvárosban.

Olvass tovább

Újabb veszélyes hulladékégetővel gazdagodik térségünk?

Dorogon 1989-ben épült fel a veszélyes hulladékégető. Az égető bezárásának érdekében a város lakossága kisebb-nagyobb tüntetéseket szervezett a 2000-es évek elején. Most a határon túl, de térségünkhöz mégis közel, a párkányi papírgyár területén épülne fel egy a dorogihoz hasonló égetőmű, mely Dorog és Esztergom időjárására nagy hatással lenne! Esztergomtól nagyjából 65-70 kilométerre északra üzemel a Mohi (Mochovce) atomerőmű, ami szintén veszélyforrás.

Nagy-Gete felhőkbe burkolózva

A dorogi égetőmű szeles idő esetén Dorog felé engedi a füstjét

Olvass tovább