Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő időjárás-előrejelzést olvashattok. Az előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Keddig meglehetősen enyhe napok, majd szerdára átmeneti lehűlés

2017.12.11-17 közötti időjárás-előrejelzés

Hétfőn borongós, szeles időben lesz részünk. A megélénkülő északnyugati széllel enyhe levegő érkezik fölénk, melynek eredményeképp a hőmérséklet már 10 fok fölé emelkedik. Csapadéktól egyelőre nem kell tartanunk.

Kedden is folytatódik a szeles idő. 14 Celsius fok tájékán eléri csúcspontját a vasárnap éjszaka óta tartó felmelegedés. Többszöri esőre is számítani lehet, ezért a közlekedésben részt vevők fokozottan ügyeljenek a vizes utakra, illetve az erős oldalszélre!

Szerdán csapadékszünet következik és emellett jelentősen mérséklődik is az immáron északnyugati légmozgás. A hosszabb-rövidebb napos időszakok ellenére már csak 6 fok körüli csúcshőmérséklet várható.

Csütörtökön reggel még esetleg számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A délelőtti, illetve kora délutáni órákban egy-egy zápor kialakulására is számítani lehet. Ezt követően egészen estig borongósan telik az idő, éjszakától pedig akár ismét eshet az eső.

Pénteken egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon hatására ismét esős idő ígérkezik. Igaz, hogy szintúgy ezen alacsony nyomású képződmény ún. előoldalán eleinte enyhe levegő érkezik fölénk, ezért a délutánon akár 8 fokot is mérhetünk.

A hétvégén aztán fokozatosan eltávolodik az említett mediterrán ciklon, melynek hátoldalán már fagyos levegő áramlik fölénk. Ennek hatására fokozatosan csökken a csapadékhajlam, lassan csökken a felhőzet és ami a leglényegesebb: visszatér a hideg téli időjárás.

Sajnos még senki sem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*