Időjárás-előrejelzés

Az alábbi oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő időjárás-előrejelzést olvashattok. Az előrejelzésünk Dorog-Esztergom és közvetlen térségére vonatkozik.

A hét elején mérsékelten meleg idő, majd a hét közepére újabb hőhullám érkezik. A hétvégére ismét lehűlés valószínű!

Hétfőn az átvonult hidegfront mögött többségében felhős, az elmúlt napok már-már forró időjárásoz képest hűvös időben lesz részünk. Keddtől aztán egy újabb hőhullám közelíti meg, majd szerdára már el is éri a térségünket, ezért ismét jelentős felmelegedésre lehet számítani: a délutáni csúcshőmérséklet szerdán és csütörtökön akár a 36 fokot is megközelítheti. Pénteken záporokkal-, zivatarokkal kísért hidegfront érkezése valószínű, mely mögött szombatra újból jelentősen visszaesni látszik a hőmérséklet. Vasárnaptól aztán ismételten erősödhet majd a nappali felmelegedés.

2017. augusztus 6-i időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére

Hétfőn kora reggelig még számíthatunk ismétlődő kisebb esőkre, majd megszűnik a csapadék. Délelőtt és a délután első felében még marad a borongós idő, majd lassan nyugat felől csökken, valamint felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Estére már csak kevés felhő lesz felettünk. Az északias-, északkeleties szelet mérsékelt lökések is kísérik.

Keddtől a magasban dél felől ismét száraz és egyre melegebb léghullámok érkeznek. Ennek hatására kimondottan napos és igazi nyári meleg idő alakul ki. A szél délkeletire fordul.

Szerdán már ismét kánikulai meleg ígérkezik. A délutáni órákban a hőmérő higanyszála immáron 32-35 fok közé emelkedik. Délelőtt körülbelül 11 órától délután nagyjából 4 óráig igen erős lesz az UV-B sugárzás. Ezekben az órákban akár negyed óra alatt is leéghetünk a napon. A légmozgás végig gyenge lesz.

Csütörtökön 36 Celsius fok tájékán tetőzik a hőség. Napközben időnként már gomolyfelhők is megzavarhatják a napsütést, ám a frissítő záporokra-, zivatarokra még egy kicsit várnunk kell. Mindenképp figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére! A délkeleti szél mérsékelt-, olykor élénk lesz, majd estétől északnyugatira fordul.

Pénteken kisebb-nagyobb záporok-, zivatarok, valamint feltámadó északnyugati szél kíséretében hidegfront vonul át felettünk. A front mentén egyúttal mérséklődik is a nagy meleg, de a jelentős lehűlést majd inkább szombaton tapasztalhatjuk meg.

Szombaton a hidegfront mögött szeles, felhőátvonulásokkal tarkított, augusztus közepéhez képest meglehetősen hűvös időre van kilátás.

Vasárnaptól elgyengül a szél és visszatér a napos, meleg nyári időjárás – a kánikula azonban egyelőre nem, leghamarabb majd csak a jövő hét közepétől!

Frissítve: 2017. 08. 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.