Brutális földrengés Bali közelében, majdnem százan meghaltak

2018. augusztus 5. napján 6,9-es erejű földrengés rázta meg az Indonéziához tartozó Lombok szigetet, legfrissebb hírek szerint több mint százan életüket vesztették. Ezreket kellett evakuálni, történelmi épületek rongálódtak meg és több környező szigeten is károk keletkeztek. A földrengés következtében kiadott cunami-riadót rövid időn belül visszavonták.

Utoljára frissítve: 2018.08.09. 13:05

Friss hírek: Újabb földrengés sújtotta Lombok szigetét

Újabb nagy erejű, 5,9-es erősségű földrengés történt a szigeten, további épületek dőltek össze. Hivatalos értesülések szerint a vasárnapi áldozatok száma már 131 fő, de egyes jelentések 347 halottról írnak, ez a szám tovább fog nőni. Az áldozatok keresése és a több ezer sérült ellátása még mindig tart, miközben újabb, nagy erejű földrengés sújtotta a térséget.

A vasárnapi földrengést eddig 350 utórengés követett.

Korábban írtuk:

A tanúk a káoszról és a rettegésről beszéltek. A hajókról több mint 1000 turistát evakuáltak a közeli Gili-szigetekről.

Sutopo Purwo Nugroho, az indonéz katasztrófavédelmi ügynökség szóvivője elmondta, hogy Lombok északi területe súlyos károkat szenvedett. A leginkább sújtott területeken a villamosenergia-ellátás megszűnt, és a távközlési hálózatok nem működnek.

A halálos áldozatok száma 98, mindannyian indonéz állampolgárok, de Sutopo elmondása szerint ez a szám növekedni fog, ugyanis legalább 236 ember sérült meg. A földrengés 6,9-es erősségű volt az US Geological Survey szerint, amely helyi idő szerint vasárnap 19 óra 46 perckor következett be. A földrengés óta több mint 130 utórengést észleltek.

Indonéziában nem ritkák a földrengések.

Mi a helyzet Balin?

Legalább egy halálesetet jelentettek, de ezt még nem erősítették meg. A repülőtért is kár érte, ugyanakkor működik. A rengés néhány másodpercig volt érezhető.


forrás: BBC.com
borítókép: abcnews.go.com

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!