Közel egyhavi csapadékot hozott október 23-a

Esős nemzeti ünnep
Esős nemzeti ünnep
Esős volt az október 23-i megemlékezés

Az 1956-os forradalom 61. évfordulója barátságtalan, hideg, esős, szeles időt hozott magával, közel egyhavi csapadék zúdult ránk egyetlen nap alatt.

Térségünkben október 22-én, vasárnap délután kezdett el esni az eső és október 23-án, hétfő este állt csak el. A legnagyobb intenzitással vasárnap és hétfő közötti éjszaka esett, a lehulló csapadék nagy részét ekkor mértük.

Térségünkben másodfokú riasztás volt érvényben, ami arra vonatkozott, hogy 24 óra alatt akár 30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. A következő, egyben legmagasabb fokozatú figyelmeztetés az 50 mm-t meghaladó mennyiségre figyelmeztetett volna. Akár az is indokolt lehetett volna, ugyanis Dorogon 24 óra leforgása alatt 44,7 mm, míg Sárisápon 58,7 mm csapadékot mért műszerünk.

Csapadék adatok
Október 22-23-i csapadék adatok Dorogon

Hétfőn késő este szűnt meg a csapadék, a légmozgás viszont még élénk maradt. A legerősebb széllökés térségünkben 45-50 km/h körüli volt, a magasabban fekvő helyeken (Dobogókő, Pilis) lehettek ennél erősebb széllökések is. Kedden a front mögött a levegő kitisztult, derült égbolttal és élénk széllel indult a nap.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!