Hamarosan megérkezik a csapadékzóna

Esőcseppek egy fűszálon

Nemzeti ünnepünkhöz közeledve egyre fontosabb a kérdés: milyen időjárás várható a hét további részében?

Dorog, háttérben a záporba burkolózott Pilis
Csütörtöktől szükség lesz esernyőre

Szerdán még kitart a borongós, csapadékmentes őszi idő. Dorogon 15:00-kor 11,2°C-fokot mértünk, és gyenge széllökéseket is észleltünk. Környező országokban hasonló az időjárás: szinte Szlovákia egész területén esik, Dél-Lengyelországot, Kelet-Ausztriát és Dél-Csehországot is eső áztatja, váltakozó intenzitással. Mi sem ússzuk meg az esőt, hamarosan megérkezik (várhatóan ma este 6 óra után és éjfél között).

Esőcseppek egy fűszálon
Napokig áztatja majd az eső a földeket

Csütörtökön már érezteti hatását a hidegfront: az éjszakai 6-7°C-fok után délután maximum 10°C-fok körüli hőmérsékletet mérhetünk, Dobogókő térségében ennél hűvösebb is lehet, ködfoltok is képződhetnek. Kezdetben gyengén, majd erőteljesebben fog esni. Nem kizárt, hogy jelentős mennyiségű csapadék fog hullani(8-10 mm).

A Pilis felhőkbe burkolózva
Pénteken is számíthatunk kiadósabb csapadékra

Pénteken is marad az esős idő, 12°C-fokos maximum hőmérséklettel. Hűvös éjszaka után reggel gyenge köd is képződhet. A csapadékhullás a hét ötödik napján is kitart, nem várhatunk még számottevő javulást. Fokozatosan gyengül a csapadékzóna erőssége, a nap végén már csak gyenge eső várható.

Sötét felhők Dorogon
Szombaton kezdetben borult égbolt után felszakadozik a felhőzet

Szombaton már csak záporok kialakulására van esély, és délután felszakadozik a felhőzet. Közepesen felhős időnk lesz, mérsékelt széllökésekkel, és délután 13°C-fokos hőmérséklettel.

Vasárnapi, október 23-i előrejelzéssel külön cikkben készülünk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!