Másfél hétig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát

Sokéves átlagban elmondható, hogy jó néhány fokkal melegebb időnk van, mint az lenni szokott október második hetében. Szeptember végén az ősz már több alkalommal riogatott minket, ugyanis több alkalommal is fagypontig süllyedt a hajnali hőmérséklet. Október első hetében is voltak olyan napok, amikor napközben mindössze 7-8 fokot mutatott a hőmérő.

Gyönyörűek az erdők

Október második hetén azonban a télikabátot újra elrakhajtuk a szekrénybe, hiszen napközben 20 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. A hónap első napjaiban rendszerint 4-6 fokokra ébredhettünk, a csúcshőmérséklet pedig 14 fok körül alakult.

Árván a sziklák között

Pénteken még a lélektani határ alatt maradtunk, szombaton azonban már 21 fokot, vasárnap pedig 22 fokot mértünk. Azóta berobbant a vénasszonyok nyara és minden bizonnyal másfél hétig ki is tart.

Napkelte Solymáron 2018. október 5-én.

A minap Solymáron járva előbb megnéztük a Pilisszentivánon található Slötyi tavat, amelynek felszínét gyenge ködpára lepte el. Ezután a Szélhegyről tekintettünk le a környékre, ahol egyes zegzugos helyeken megrekedt a köd. Gyönyörű látvány volt, amint a Nap szépen lassan beragyogta a horizontot.

Emellett éjszaka is gyönyörű látványban lehet részünk, ugyanis elérte a Föld légkörét a Déli Tauridák meteorraj. Ugyan a Perseidákhoz hasonló jelentős csillaghullásra nem kell számítanunk, de tiszta égbolt esetén, óránként 2-3 fényes csóvát pillanthatunk meg.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!