Milyen idő várható Advent első vasárnapján?

Forrás: pixabay.com

December első napján, szombaton, még igen erős, nappali fagy igérkezik. Napközben végig felhős marad az égbolt, gyenge hószállingózás sem kizárt. Azonban sokakat foglalkoztat, hogy december 2-án, azaz Advent első vasárnapján milyen idő várható?

Advent I. előrejelzés:

A hajnali órákban még -2, -3 °C-ig csökken a hőmérséklet, majd a rövid időre felszakadozó felhőzetnek köszönhetően előbb eléri a nulla fokot, majd a kora délutáni órákban pozitív előjelű hőmérsékleti adatokat mérhetünk majd. Később újra a felhőkké lesz a főszerep, és bár 1 fokot mutat majd a hőmérő, a hőérzünk ennél hidegebbnek, -4, -5 fokosnak fogja érzékelni a hideget. Ezért fontos, hogy megfelelően öltözzünk fel, ugyanis megterhelheti a szervezetünket, ha huzamosabb ideig a hidegben tartózkodunk. Jelentős csapadék nem várható, maximum gyenge hószállingózás figyelhető meg.

Az első gyertyát gyújtjuk meg vasárnap.

Milyen programok várják az érdeklődőket?

Térségünkben több településen készülnek adventi programokkal, amelyek közül a teljesség igénye nélkül közlünk néhányat:

Csolnokon a Wagenhoffer kórus és a Dimenzió Tánccsoport szórakoztatja a közönséget, valamint dr. Kulcsár Sándor atya meggyújtja az első gyertyát.

Dorogon a Kaláka együttes lép fel szombaton délután 16:30-kor, majd ökumenikus gyertyagyújtás lesz a Hősök terén.

Esztergomban elkezdődik az egész hónapot átölelő rendezvénysorozat: szombaton Takács Nikolas, vasárnap pedig az esztergomi Horányi Juli lép fel.

Nagysápon tűzzsonglőrök, tűtánc és ledshow várható vasárnap 16 órától a templom előtti téren.

Piliscséven az első adventi vasárnapon, december 2-án, 16:30-kor fényes adventi lovas felvonulásra várnak minden érdeklődőt az óvodától a templomig. 17 órától a helyi Kisboldogasszony karitasz csoport adventi dalos összeállítása lesz hallható, majd a templom előtt gyertyagyújtás és közös éneklés következik.

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!