Felhőszakadás volt Dorogon

Mikor Dorog-Esztergom térségének időjárásáról beszélünk, akkor nagyjából egy 120 négyzetkilométeres területet vizsgálunk. Nos ez a 120 négyzetkilométer csak kicsivel marad el Liechtensteintől, mégis olykor hatalmas különbségeket tapasztalunk.

Június 13-án szerdán, beköszöntött ugyanis a monszun időszak. Kora délután megjelentek a viharfelhők a déli fertályon, majd Nagysáp-Lábatlan-Karva (SK) vonalon végighaladt egy lassú, de annál erősebb zivatarcella. Igen aktív villámtevékenység és intenzív eső borzolta a kedélyeket.

Este nyolc óra után viszont érdekességet vehetett észre az, aki felnézett a radar térképre. Lábatlan térségében újra aktív lett a cella, majd Dorog és Pilisjászfalu között kipattant egy zivatarcella. Néhány perces villámlás után a tevékenység alábbhagyott, az eső azonban ömlött egészen éjfélig.

Dorogon összesen 27,2 mm hullott majdnem 2 óra alatt (21:30 és 22:30 között volt a legintenzívebb, ekkor hullott a mért csapadékmennyiség nagy része), Esztergomban ugyanennyi idő alatt csak 6, Sárisápon 7, míg Epölön 5 mm esett. A városban a csatornák nem győzték elnyelni a vizet, a csatornafedeleket felnyomta a víz. Bizonyos utcákat elöntött a fekália, amelyet várhatóan nem fognak egy hét alatt sem eltakarítani.

Özönvíz Dorogon! :O

Özönvíz Dorogon! :O Szerdán este 21 órától majdnem 23 óráig ömlött az eső!

Posted by Dorog-Esztergom térségének időjárása on Wednesday, 13 June 2018

Nézzétek meg képösszeállításunkat a június 13-i zivatarról, amely 21 órától özönvízszerű esőt zúdított Dorogra!

Posted by Dorog-Esztergom térségének időjárása on Wednesday, 13 June 2018

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!