Szeszélyes évvégi időjárás

Karácsony után általában események nélkül, nagyon gyorsan telnek el az év hátralévő napjai. 2016-ban az enyhe karácsonyi időt követően december 28-29-e környékén érkezett meg a hidegfront, mely sarkvidéki levegővel árasztotta el az országot. Szilveszter éjjelén már -10 fokot mértünk.

Érdekességként elmondhatjuk, hogy a karácsonyi enyhe időnek köszönhetően virágozni kezdett az eper (az idei őszi hőhullámoknak köszönhetően már harmadjára!)

Virágzik az eper december 26-án

A hidegfront idén sem marad el, bár a hideg levegő egyelőre távol marad országunktól.  Napos idővel telt el az idei ünnepi időszak, kedden még szikrázó napsütésben volt részünk. Szerda este már megjelentek az első felhők, éjjel megérkezett a csapadék is.

A hidegfront megérkezett, és péntek estig borzolja a kedélyeket. Csütörtök délutánig nem esett számottevő csapadék, maximum pénteken láthatunk havat, addig ugyanis nem következik be a halmazállapot változás. Az ország több pontján zivatarokat észleltek, hozzánk legközelebb a bakonyi térségben!

Az év utolsó napjai csapadékosan telnek el, szombaton melegfront érkezik, melynek következtében az új évet 10 fokos értékekkel kezdjük! Egyelőre nyoma sincs a télnek.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!