Szombaton átúszhatjuk a Palát!

Forrás: Infoesztergom.hu

A Pala-átúszás az év egyik legnagyobb helyi sporteseménye: több százan vágnak neki, hogy a szikrázó napsütésben és a kellemes időben kartempózzák végig az etapot. A vállalkozó szellemű sportolók legkésőbb a rajt előtt egy órával nevezhetnek be a futamokra.

A Palatinus-tavat három kilométeres távval futhatjuk körbe. (Forrás: Infoesztergom.hu)

Versenyek:

  • Pala-futás: 10 órakor rajtol el a mezőny, a táv 3 kilométer, amely egy teljes Pala-kört jelent.
  • Pala-Átúszás több távon: 13 órakor rajt. 1000-2000 méteren indulók együtt startolnak, a 200 méteres futam azután indul, miután a 2000 méteres mezőny utolsó tagja is célba ért.  Lesz 1000 méteres hosszában átúszás, ileltve 2000 méteres körbeúszás a part mentén.

Kiegészítő programként vár mindenkit az Aerobik parton és vízben, de lesz Zumba, Jumping, Kangoo és Hastánc is. Már csak egy kérdés maradt hátra…

Minden bizonnyal sokan vágnak neki a különböző távú szakaszoknak. (Forrás: Infoesztergom.hu)

Milyen idő lesz szombaton???

Péntekről szombatra virradóra csekély valószínűséggel zápor is kialakulhat. A hajnali hőmérséklet 18 fokig süllyed, derült éjszakánk lesz. Napkelte után gyorsan melegszik majd az idő és a lecsapódott pára szinte pillanatok alatt felszárad majd. Az idő előrehaladtával fokozatosan csökken a szél erőssége is, egyre inkább megnyugszik az időjárásunk. Reggel nyolc órakor gyengén felhős-napos időnk lesz, és már akkor 21 fokot mérhetünk. Délben már 29 fokot mérhetünk majd, azonban kora délután egyre inkább felhőssé válik az égbolt. A meleg idő egészen kora estig kitart, akkor azonban egy-egy zápor kialakulásával is kalkulálnunk kell.

Kellemes időnk lesz szombaton!

A Palatinus-tó hőmérséklete az Öböl Music Beach Facebook oldala szerint 24,2 °C, így minden bizonnyal az úszók is kellemesnek találják majd.

Találkozunk szombat reggel az öbölben.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!