Site icon Dorog-Esztergom térségének időjárása

Az elmúlt napok eseményei röviden

– Május 5. –

Illusztráció (forrás: Pixabay.com)

Május 5.-én olyan történt a Duna táti szakaszán, ami erősen borzolta a kedélyeket: két ukrán jelzésű hajó, egy teherszállító és egy személyszállító hajó ütközött össze (Ukrajnának 54 kilométer hosszú bal partszakasza van a Duna folyón). A baleset következtében mindkét hajó megrongálódott, viszont környezetszennyezés szerencsére nem történt! Egy ember megsérült, őt a hajóorvos ellátta. Az egyik hajó kapitányát őrizetbe vették!

– Május 4. –

A jövőbeli párkányi égetőmű a mai papírgyár területén

Februárban robbant a hír, hogy Párkányban a volt papírgyár területére veszélyes hulladék égetőmű-t terveznének. Nagy tiltakozás indult mind a szlovák, mind a magyar oldalon és úgy tűnt, hogy fellélegezhet a térség.

Május elején azonban újabb tervezett beruházásról derült ki, hogy burkoltan, de a hulladékégető megépítésének tervét tartalmazza: GREEN PARK STUROVO néven adta be az újabb pályázatot a HC Logistic nevű cég.

Az üzemben lényegében gumihulladékok újrahasznosítását tervezik, ami jelentős környezetszennyezéssel járna. Amint további információkat szerzünk, azonnal közöljük!

Exit mobile version