Site icon Dorog-Esztergom térségének időjárása

Dobogókőn fehér lesz a szilveszter!

Behajtani tilos, de csak autóval.

December 30-án, az év utolsó előtti napján csapadékos reggelre épredhettünk, majd a kisebb szünetektől eltekintve késő estig zuhogott az eső. A délutáni órákban figyeltünk fel arra, hogy ködben úszik a Pilis magasabban fekvő része.

Sokan sétáltak az erdőben.

Kevéssel 16 óra előtt indultunk el Dobogókőre: a Suzuki gyárnál még 4 fokot, a Pilisszentlélek feletti kanyarnál 2 fok, a Pilisszentléleki völgyhídnál már csak 1,5, a Két-bükkfa-nyeregnél már csak 0,5 fokot, míg Dobogókő parkolójában -0,5 fokot mutatott a hőmérő.

A sípályánál erőteljesebben fújt a szél.

A hegytetőn már lepelnyi hó borította a tájat, az utcákon kisgyermekes családok sétáltak és örökítették meg a szépséget. A sípályánál idegen hangokra lettem figyelmes, valószínűleg Szlovákiából érkezett szerelmespár fényképeszkedett a dombon.

Ködbe bújt a hegytető.

Azóta eltelt néhány óra és a hó szüntelenül hull a Pilisben, legalábbis este 21 órakor még bőven esett. Friss fényképpel nem tudunk szolgálni, viszont a közúti kamerán láthatjuk, hogy már 2-3 centiméter lehet a csúcson.

Fagypont alatti hőmérsékletet mutatott a hőmérő.

Érdemes megfontolni, hogy aki havas környezetben akar szilveszterezni, az menjen fel hétfőn este Dobogőkőre. Ilyen gyönyörű látványban ugyanis síkvidéken nem lesz része.

Exit mobile version