Dobogókőn fehér lesz a szilveszter!

Behajtani tilos, de csak autóval.

December 30-án, az év utolsó előtti napján csapadékos reggelre épredhettünk, majd a kisebb szünetektől eltekintve késő estig zuhogott az eső. A délutáni órákban figyeltünk fel arra, hogy ködben úszik a Pilis magasabban fekvő része.

Sokan sétáltak az erdőben.

Kevéssel 16 óra előtt indultunk el Dobogókőre: a Suzuki gyárnál még 4 fokot, a Pilisszentlélek feletti kanyarnál 2 fok, a Pilisszentléleki völgyhídnál már csak 1,5, a Két-bükkfa-nyeregnél már csak 0,5 fokot, míg Dobogókő parkolójában -0,5 fokot mutatott a hőmérő.

A sípályánál erőteljesebben fújt a szél.

A hegytetőn már lepelnyi hó borította a tájat, az utcákon kisgyermekes családok sétáltak és örökítették meg a szépséget. A sípályánál idegen hangokra lettem figyelmes, valószínűleg Szlovákiából érkezett szerelmespár fényképeszkedett a dombon.

Ködbe bújt a hegytető.

Azóta eltelt néhány óra és a hó szüntelenül hull a Pilisben, legalábbis este 21 órakor még bőven esett. Friss fényképpel nem tudunk szolgálni, viszont a közúti kamerán láthatjuk, hogy már 2-3 centiméter lehet a csúcson.

Fagypont alatti hőmérsékletet mutatott a hőmérő.

Érdemes megfontolni, hogy aki havas környezetben akar szilveszterezni, az menjen fel hétfőn este Dobogőkőre. Ilyen gyönyörű látványban ugyanis síkvidéken nem lesz része.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!