Rekordszámú résztvevő az annavölgyi éjszakai túrán

Fényt vittek a sötétségbe a túrázók.

Napfény járja át a szívem újra, csak egy száll bikinit hoztam el az útra… énekeljük sokszor az ismert slágert, amely ezúttal az annavölgyi éjszakai túra gyülekezője alatt harsant fel. A Fő tér megtelt kirándulókkal, akik a regisztrációk után a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület, valamint a tokodi és sárisápi önkéntes tűzoltók biztosításában teljesítették az etapot.

 

Immár második éve, hogy a Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió is becsatlakozott a téli túra szervezésébe. Oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a tavalyi létszámhoz képest idén majdnem 150-200-zal többen, összesen 603-man vágtak neki a túrának.

Annavölgyön több mint haromszázan gyülekeztek.

A miklósbereki emlékműnél, a Dorogi-szénmedence bölcsőjének számító területnél nagyszabású megemlékezést tartottak.

Felsorakoztak a kirándulók.

A kirándulók a szalaggal körülvett területen sorakoztak fel, amely a magasból tekintve a bányászkalapács szimbólumot adta ki. A Bányászhimnusz eléneklése alatt egy drón repült el a tömeg felett, megörökítve a lámpák és a gyertyák fényét.

Miklósbereki emlékműnél találkozott a két csapat.

A túrázók innen Csolnok felé vették az irányt, ahol a Bányász Múzeumban zsíroskenyérrel, forró teával és forralt borral várták őket.

Csolnokon pihentek meg a túrázók.

A helyszínen hagyományosan átadták a legidősebb, legfiatalabb, legmesszebbről érkező résztvevőknek a pezsgőket, majd Bánhidi József annavölgyi polgármester a szervezőknek, segítőknek is megköszönte, hogy ismét színvonalas rendezvényt bonyolíthattak le.

Dorog látképe a Baumittól.

Miután bendőiket megtömték a túrázók, folytatták útjukat a dorogi célállomás felé. Sokan gyönyörködtek a Baumittól eléjük táruló látványban, majd a városba érve elbúcsúztak egymástó

5 hozzászólás érkezett eddig. Szólj hozzá Te is!

  1. Mi már 16 éve mindíg résztveszünk annavölgyi lakosként.Nem gond ha esik a hó,ha fagy van,ha sár van.Ez a túra mindíg hangulatos,különleges,jókedvű,jól szervezett,balesetmentes beigli lerázó kirándulás.Jó ötlet a tokodi emberek,ismerősök,barátok,rokonok találkozója.Ajánljuk a következő évekre korhatár nélkül mindenkinek!

  2. Először vettünk részt ezen a túrán és nem bántuk meg.Szuper szervezés rengeteg túrázó jó idő és vidámság volt a főszereplő ezen a napon.Jövőre is jövünk😁

  3. Kedves Farkasné B Zsuzsanna! Tudjuk, véletlenül elirtuk alpolgármesternek, az esztergomi alpolgármester miatt (aki szintén Bánhidi, csak ő y-nal írja a nevét. javítottuk, köszönjük az észrevételt!)

  4. Harmadik alkalommal vettem részt a túrán ,ami ismét jó hangulatú,,jól szervezett ,ismerősök barátok ,rokonok találkozása,, Legközelebb is szeretnék ott lenni..

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!