Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Frontokkal terhelt, változékony, szeles időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2023. január 30. - február 5. időszakra vonatkozóan

Hétfőn bizony kemény fagyokkal és párássággal indul a napunk: helyenként akár mínusz 7 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Az ezt követő órákban néhány órás napsütésben bízhatunk, majd délelőttől északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. A délután második felére már sok felhő lehet felettünk, és a késő délutáni óráktól már emellett havazás kezdődhet. Ez várhatóan csak néhány órán keresztül tarthat (ráadásul a havazás helyett helyenként havas eső is előfordulhat), és legfeljebb csak átmenetileg és néhol kialakuló, 1-2 cm-es hóréteget eredményezhet. A hőmérséklet csúcsértéke 3 fok környékén alakulhat. A délnyugati-, nyugati légmozgás délutánig bezárólag gyenge-, mérsékelt lehet, míg az esti óráktól egyre inkább megélénkülhet.

Kedden már ugyan fagymentes, de még így is hideg és párás idővel kezdődik a napunk. Délelőtt még több órára kisüthet a nap, majd a délután folyamán már inkább rövid napos időszakaink lehetnek, sőt, emellett néhol egy-egy kisebb havas eső zápor, esetleg hózápor is kialakulhat. A hőmérséklet legmagasabb értéke 6 °C körül alakulhat. Az északnyugati szél többször megerősödik, ráadásul olykor viharos széllökések is előfordulhatnak.

Szerdán szintúgy változékony időnek nézünk elébe, ugyanis az alapvetően kissé szeles, változóan felhős-napos idő mellett időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, melyből záporok-, havas eső záporok kialakulására lehet számítani. A maximum hőmérséklet ezúttal 7 Celsius-fok tájékán alakulhat. A nyugati-, északnyugati szél többször megélénkül-, sőt, időnként meg is erősödik.

Csütörtökön is hasonlóan változékony időnek lehetünk részesei csupán annyi különbséggel, hogy a záporok- és havas eső záporok helyett némiképp nagyobb eséllyel fordulhatnak elő hózáporok is. Megmaradó hó mindenesetre sajnos nem valószínű (esetleg csak intenzív havazás esetén fordulhat elő foltokban megmaradó hó, ám persze az is csak átmeneti jelleggel). Az északnyugatias légmozgás időnként akár viharossá is fokozódhat.

Pénteken átmenetileg csapadékmentessé válik az idő, viszont a légmozgás csak a nap második felére mérséklődhet, ám sajnos az is csak ideiglenesen. Emellett a hajnali- és kora reggeli órák már fagyos időt tartogatnak számunkra, viszont a délután folyamán sem emelkedhet a hőmérséklet 3-4 fok fölé.

Szombaton is fagyosan indulhat a napunk, majd később kisebb-nagyobb felhőátvonulások lehetnek jellemzőek, melyből helyenként záporok-, illetve havas eső záporok alakulhatnak ki. Emellett néhány órás napsütésben is reménykedhetünk. A legmagasabb hőmérséklet ezúttal 5 fok körül alakulhat. Az északnyugati szél gyakran megerősödik, és viharos széllökések is várhatók.

Vasárnap már csökkenhet a felhőzet – és ezzel együtt a csapadékhajlam is -, és több órára kisüthet a nap, viszont a légmozgás többségében még mindig élénk maradhat. Ennek ellenére néhány fokkal megenyhülhet az idő.

A jövő héten már szárazabb, naposabb, és lassan ugyan, de egyre csendesebb időjárással folytatódhatnak a napjaink.

Frontokkal terhelt, változékony, szeles időjárás.

4 hozzászólás érkezett eddig. Szólj hozzá Te is!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*