Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Beköszönt az igazi tavasz és tartósan vendégünk marad

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2020. április 4. - április 10. időszakra vonatkozóan

Szombaton a még helyenként gyengén fagyos időt követően napközben legfeljebb csak kevés felhő tarkítja az eget, így élvezhetjük a sok-sok napsütést. A levegő délutánra egészen 17 fok köré emelkedik. Az északkeleties szél általában gyenge-, mérsékelt lesz.

Vasárnap kora reggel hideg, párás időre számíthatunk. A legtöbb helyen már csak gyenge talajmenti fagy fordulhat elő. Délelőtt és délután zavartalanul napos, kellemes tavaszi időben lesz részünk. A nappali felmelegedés – a szombatihoz képest – körülbelül 1 fokkal erősödik. A keleties szél többször mérsékelté válik.

Hétfőn is szükség lesz a kabátra a reggeli órákban, ám ezt követően – a zavartalan napsütésnek köszönhetően – gyorsan emelkedik majd a hőmérséklet, mely délután elérheti a 18 fokot is. A délkeleti légmozgás időnként még eléri a mérsékelt szélerősségi fokozatot is.

Kedden is hasonló lesz a helyzet, azaz a hideg (néhol akár gyengén fagyos) reggelt követően napközben élvezhetjük a napsütéses, szép tavaszi időt. A csúcshőmérséklet ezúttal több helyen elérheti a 19 fokot. A délkeleties szél jellemzően gyenge-, olykor-olykor mérsékelt lesz.

Szerdán folytatódik a száraz, gyönyörű napsütéses idő. A maximum hőmérséklet több településünkön elérheti a 20 fokot is. A délkeleties légmozgás jobbára gyenge marad.

Csütörtökön sem lesz változás időjárásunk jellegében, azaz marad a derült, zavartalanul napos idő. Tovább erősödik a felmelegedés (ez már a reggeli órákban is érezhető lesz), így a hőmérséklet délután már akár a 21 Celsius-fokot is elérheti. A változó irányú légmozgás a nap folyamán mindvégig jelentéktelen lesz.

Pénteken tovább melegszik az idő: kora reggelre már “csak” 5 fokig hűlhet a levegő, míg a délután folyamán már akár 22 fokot is mutathatnak a hőmérők. A délkeleties légmozgás továbbra sem lesz számottevő.

A hétvégére további melegedésre van kilátás, így a délutáni hőmérsékletek már-már kora nyáriasan alakulhatnak. Vasárnap már némi felhőzet is lehet az égbolton, ám a csapadék továbbra is várat magára.

A hét folyamán beköszönt az igazi tavasz. Sok-sok napsütésben lesz részünk és esni egyáltalán nem fog.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*