Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Állandósulnak a hajnali-, reggeli fagyok

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2020. november 21. - 27. időszakra vonatkozóan

Szombaton fagyos időre ébredhetünk: térségünk legtöbb településén akár -3, -4 fokot is mérhetünk a kora reggeli órákban. Ezt követően, a zavartalan napsütésnek köszönhetően ugyan gyorsan megszűnnek a fagyok, viszont még a délutáni órákban sem emelkedik 6 fok fölé a hőmérséklet. Mindez a pénteken átvonult hidegfrontnak köszönhető, mely a magasban sarkvidéki eredetű, fagyos levegővel árasztotta el hazánk térségét (is). Szerencsére az északnyugati szél csak olykor-olykor válhat mérsékelté.

Vasárnap is a fagyos reggeli órákat követően (kora reggel térségünk több településén akár kemény fagy is előfordulhat) ismét a napsütés kerül előtérbe. Délutántól ugyan fátyolfelhők jelennek meg az égen, ám jelentőségük nem lesz, csupán szűrt napsütést okozhatnak. A szombatihoz képest körülbelül 1 fokkal erősödik a nappali felmelegedés. A déliesre forduló légmozgás általában gyenge-, időnként mérsékelt lesz.

Hétfőn egy hazánkat észak felől érintő gyenge hidegfront átvonulása végett sok felhő lesz felettünk és ezáltal ezen a napon legfeljebb csak rövid napos időszakokban reménykedhetünk. Említésre méltó csapadéktól azonban nem kell tartanunk. A felhős idő végett a reggelünk is bár gyengén fagyosan, de a szombatihoz és a vasárnapihoz képest mégis kevésbé hideg idővel telik. A nyugatias szél a nap vége felé már időnként mérsékelté válhat.

Kedden az említett gyengén hidegfront távozásával egyidejűleg csökken a felhőzet és ezért napközben már a napsütésé lesz a főszerep, habár a kora reggeli órák ismét fagyos és párás időt tartogatnak számunkra. A délutáni csúcshőmérséklet 8 Celsius-fok körül alakul. Az északnyugati légmozgást időnként mérsékelt széllökések kísérik.

Szerdán reggel helyenként pára-, illetve ködfoltok képződnek, sőt, néhol akár sűrű köd is előfordulhat. A délelőtti órákban azonban térségünkben mindenhol feloszlik a köd és ekkor elsősorban fátyolfelhőzet lesz jelen az égen, mely többször szűrt napsütést okoz. Csapadéktól azonban továbbra sem kell tartanunk. A legmagasabb hőmérséklet 7 °C környékén alakul. A délkeleti szél olykor eléri a mérsékelt fokozatot is.

Csütörtökön már többfelé párás-, ködös időre ébredhetünk, mely még a legtöbb helyen a délelőtti óráktól feloszlik, azonban délután fátyolfelhőzet fokozottan jelen lehet. Evégett pedig már csak leginkább rövid napos időszakaink lehetnek. A hőmérséklet legmagasabb értéke 6 fok magasságában alakul. A délkeleti légmozgás időnként még mérsékelté válhat.

Pénteken is ködös időre ébredhetünk, de ezúttal már szinte mindenhol. Délelőttől már sajnos nem oszlik fel a köd, hanem megemelkedvén alacsony szintű felhőtakarót képez és ezáltal borús időnek nézünk elébe. Mérhető csapadékkal azonban továbbra sem kell számolnunk, legfeljebb néhol fordulhat elő jelentéktelen szitálás. Az egész napos szürke idő végett a hőmérséklet maximuma már “csak” 4 fok körül alakul. A keleties szél gyengén fog fújdogálni.

Az ezt követő napokban is maradni látszik a többségében felhős, hideg (az ilyenkor megszokottnak megfelelő hőmérséklet), ám száraz időjárás.

Szinte mindennap bízhatunk több-kevesebb napsütésben.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*