Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Folytatódik a kánikula

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2021. július 10. - 16. időszakra vonatkozóan

Szombaton az elmúlt napokhoz képest már valamelyest felfrissülést hoznak a hajnali-, és reggeli órák. Ezt követően délelőtt és a délután döntő többségében is a napsütésé lesz a főszerep, így tehát csapadék nem várható. A legmagasabb hőmérséklet 30 fok körül alakul. Az északnyugati légmozgás eleinte mérsékelt lesz, majd délutántól egyre inkább elgyengül.

Vasárnap a többórás napsütés mellett változóan felhős lesz felettünk az égbolt. Az erőteljes gomolyfelhő-képződés végett többször erősen is megnövekszik a felhőzet, melyből elsősorban a délelőtti órákban, valamint a délután második felében számíthatunk egy-egy zápor-, illetve zivatar létrejöttére. Néhol akár hevesebb zivatar is kialakulhat. A csúcshőmérséklet körülbelül 2 fokkal elmarad a szombatitól, viszont mindemellett fülledt időben lesz részünk. A keleti-, délkeleti szél a zápor- és zivatarcellák közvetlen környezetét leszámítva gyenge-, vagy mérsékelt lesz.

Hétfőn a 18 fokos kora reggeli órákat követően eleinte sok napsütés lesz jellemző, majd a délután folyamán már időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, ám csapadéktól ezúttal már nem kell tartanunk. Érezhetően erősödik a nappali felmelegedés. A nyugati-, északnyugati légmozgás általában gyenge-, olykor mérsékelt lesz.

Kedden is hasonló lesz a helyzet, azaz napközben olykor gomolyfelhők zavarják meg a napsütést, de ezt leszámítva száraz, többségében napos, kánikulai meleg időnek nézünk elébe. A délkeleti szél a nap során többször is mérsékelté válik.

Szerdán egy gyenge hidegfront előterében tetőzik a hőség 34 °C környékén. A délután második felében helyenként már kialakulhat egy-egy frissítő zápor-, illetve zivatar. A keleties légmozgás a zápor- és zivatarcellák közvetlen közelségét leszámítva mérsékelt marad.

Csütörtökön átvonul felettünk a már említett gyenge hidegfront, mely gyakran megnövekvő felhőzettel, záporral-, zivatarral, átmeneti szélélénküléssel és néhány fokos “lehűléssel” jár. Helyenként számottevő csapadék is előfordulhat.

Pénteken sem változik a helyzet, azaz marad a változó felhőzet és a többszöri csapadék. Az éjszakai órákig bezárólag térségünk több településén akár jelentős mennyiségű csapadék is összegyűlhet.

Az ezt követő napokban eleinte folytatódni látszik a változékony, többször csapadékos, fülledt meleg időjárás, majd a hét legvégétől már szárazabbra fordulhat az időjárásunk.

Délelőtt 11 órától délután 4 óráig nagyon erős UV-B sugárzásra lehet számítani. Ez időszak alatt tehát mindenképpen érdemes kerülnünk hosszabb a napozást, hiszen a napsütésre érzékeny bőrűek akár negyed óra alatt is leéghetnek.

Igazi júliusi kánikulai meleg napokban lesz részünk.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*