Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Vasárnap némi havazás, majd az ezt követő napokban sok napsütés

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2020. január 18. - január 24. időszakra vonatkozóan

Szombaton is párás-, helyenként ködös, fagyos idővel indul a napunk. Délelőttől a köd a legtöbb helyen feloszlik, viszont továbbra is marad a borongós, eseménytelen, enyhén fagyos idő. Néhol hószállingózás is előfordulhat. A délkeleties légmozgás a nap folyamán jobbára gyenge marad.

Vasárnap egy gyenge hidegfront halad át felettünk, mely végett megvastagszik a felhőzet (az előrejelzés írásának időpontjában leginkább csak összefüggő, alacsony szintű felhőzet volt jelen) és a reggeli óráktól kezdődően hószállingózás-, illetve gyenge havazás kialakulására számíthatunk. A havazás egészen a délután első feléig tarthat el. Jelentéktelen (lepel – 2 cm közötti) és csak átmeneti hóréteg alakulhat ki, ugyanis a délutáni órákban már enyhén pozitív hőmérsékletet mérhetünk. Északnyugatira fordul a szél, melyet mérsékelt lökések is kísérnek.

Hétfőn – a hidegfront távozásával – fokozatosan csökken a felhőzet és délután már néhány órára kisüt a nap. A napsütés jótékony hatására a hőmérséklet is már érezhetően magasabban (+4 Celsius-fok környékén) alakul, mint az elmúlt napokban. A nyugati-, északnyugati légmozgás gyenge-, olykor-olykor mérsékelt lesz. Estétől elcsendesedik a szél és derült, csillagfényes éjszaka vár ránk, ezáltal kemény fagyokra készülhetünk.

Kedden erős fagyokkal indul a reggelünk, több helyen akár -4, -5 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Délelőtt – a zavartalan napsütés hatására – ütemesen emelkedik a hőmérséklet, ezáltal gyorsan megszűnnek a fagyok. Délután is napos, az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő elé nézünk. A nyugatias szél gyenge marad.

Szerdán észak felől egy gyenge hidegfront érint bennünket, melynek következtében napközben időnként megnövekszik a felhőzet és mérsékelté válik az immáron északnyugati irányból fújó szél. Csapadéktól azonban nem kell tartanunk. A reggeli fagyok hasonló mértékűek lesznek a kedd reggelen tapasztaltakhoz és a nappali csúcshőmérséklet is hasonlóan alakul.

Csütörtökön – a gyenge, bennünket csak súroló hidegfront mögött – ismét a napsütés kerül előtérbe, ezáltal a hajnali-, reggeli fagyokat leszámítva január második feléhez képest egészen kellemes, csendes, napos időben lesz részünk. Esni természetesen ezen a napon sem fog.

Pénteken is a napsütés dominál majd, ám a reggeli fagyok ismét kissé erősödnek. Délután a sok-sok napsütés mellett a már lassan “megszokott” 4 °C körüli hőmérsékleti értékekre számíthatunk. A délkeletire forduló szél általában gyenge-, néha mérsékelt lesz.

A hétvége már felhősebb, ám továbbra is csapadékmentes időjárást tartogat számunkra.

A szombati borongós időt követően vasárnap végre havazni is fog, bár igaz, hogy nem számottevő mennyiségben. Az ezt követő napok aztán már száraz és zömében napos időjárást tartogatnak számunkra.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*