Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Száraz, napos, az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb, késő nyári időjárással ér véget az első őszi hónapunk

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2023. szeptember 24. - 30. időszakra vonatkozóan

Vasárnap borongós, esős idővel kezdődik a napunk. Az esős idő megszakításokkal ugyan, de egészen a kora délutáni órákig folytatódhat. Ezt követően is marad az általában borongós idő, csak estétől válhat átmenetileg szakadozottá a felhőzet. A gyakorlatilag egész napos szürke idő miatt kis hőingást (kb. 2 °C) tapasztalhatunk a nap folyamán. Az északi-, északnyugati légmozgás időnként mérsékelté válik.

Hétfőn habár a kora hajnali órákban előfordulhat még némi csapadék, már délelőtti óráktól csökkenni kezd a felhőzet, melynek köszönhetően délután már nagyrészt napos, késő nyárias hőmérsékletű időnek örvendhetünk. Az északias szél jellemzően gyenge-, olykor-olykor mérsékelt lesz.

Kedden már a napsütés dominál, ezáltal a kissé hűvös hajnali-, reggeli órákat hamar felváltja a késő nyári meleg idő. A hőmérséklet csúcsértéke ezúttal 26-27 °C magasságában alakul. Az immáron délkeleties légmozgás olykor eléri a mérsékelt fokozatot.

Szerdán is hasonlóan szép, napos idő ígérkezik, emellett a hőmérsékletek a következőképp alakulhatnak: a 12-13 fokos (jellemzően hajnali-, kora reggeli órákban) minimum értékeket a délután folyamán 26 °C körüli hőmérsékletek követhetnek. A keleties szél többségében gyenge lehet.

Csütörtökön szintúgy a napsütésé lehet a főszerep és emellett ismét – hőmérséklet szempontjából is – kellemes nyárutóban lehetünk részesei (25-26 fok körül alakulhat a legmagasabb érték). A keleti-, délkeleti légmozgás továbbra is gyenge maradhat.

Pénteken is kitarthat a késő nyári, napsütéses idő. A nappali felmelegedés – az előző napunkhoz képest – körülbelül 1 fokkal erősödhet. A déli-, délkeleti szél jobbára gyenge maradhat.

Szombaton egy gyenge hidegfront vonulhat át felettünk, mely a jelenlegi kilátások (szept. 24., du.) szerint csapadékot ugyan nem, vagy csak elvétve, és csak minimális szennyiségben okozhat, „ehelyett” inkább átmeneti szélélénkülésre és kisebb-nagyobb felhőátvonulásokra lehet számítani. A hőmérsékletben egyelőre csak csekély eltérést tapasztalhatunk (másnapra, vasárnapra eshet vissza néhány fokkal a hőmérséklet).

A napsütéses napokon kb. 11 órától egészen kb. délután 4 óráig bezárólag még mindig viszonylag erős UV-B sugárzásra lehet számítani. Ez időszak alatt tehát mindenképpen érdemes kerülnünk a huzamosabb ideig tartó, védelem nélküli napozást, hiszen akár fél – egy óra alatt is leéghetünk.

Kilátások a 7 napot követő időszakra

Az ezt követő napokban is többnyire száraz, változóan felhős-napos, 22-25 fok körüli csúcshőmérsékletű időnek nézünk elébe.

Száraz, napos, az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb, késő nyári időjárással ér véget az első őszi hónapunk.

5 hozzászólás érkezett eddig. Szólj hozzá Te is!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.