Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Változóan felhős-napos, csapadékmentes, ám a sokéves átlagnál jó néhány fokkal hűvösebb időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2021. október 12. - 18. időszakra vonatkozóan

Kedd hajnalra térségünk több településén átmenetileg kitisztulhat az égbolt és a minimum hőmérséklet is ennek megfelelően alakul. A délelőttünk még többségében napos idővel telhet, majd délutántól egyre több felhő jelenik meg az égen, mely végett már kevesebb napsütésre számíthatunk. Egy-egy futózápor néhol előfordulhat. A hőmérséklet legmagasabb értéke elérheti a 14 fokot. Az északnyugati szél a nap első felében gyakran megélénkül, majd estétől jelentősen mérséklődik.

Szerdán egy gyenge, száraz hidegfront hatására felhősen indul a napunk, viszont délelőttől kezdődően hamar csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap. A délutáni órákban kisebb-nagyobb felhőátvonulások lesznek jellemzően hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, azonban csapadék nélkül. A csúcshőmérséklet körülbelül 1 fokkal marad el a kedditől. Az északnyugati légmozgás napközben ezúttal is többször el fogja érni az élénk szélerősségi fokozatot.

Csütörtökön már bizony hideg időnk lesz a hajnali-, és a kora reggeli órákban, mivel a hőmérő higanyszála ekkorra egészen 2 Celsius-fokig süllyedhet (térségünk egyes szegleteiben ennél hidegebb bizony is előfordulhat). Ellenben jó hír, hogy mind a délelőtti, mind a délutáni órákban is élvezhetjük majd a verőfényes napsütéses időt. A hőmérséklet ekkor a szerdaihoz hasonlóan alakul majd. Az északnyugati szél a nap első felében még gyakran mérsékelt lesz (sőt, olykor-olykor akár meg is élénkülhet), majd ezt követően fokozatosan gyengül.

Pénteken is párás-, hideg idővel indul a napunk (helyenként talajmenti fagy is kialakulhat), majd délelőtt a sok napsütésnek köszönhetően hamar megszűnik a hideg idő. Persze délután sem lesz melegünk – mint ahogy az elmúlt napokban sem volt, viszont a csúcshőmérséklet ezúttal már elérheti a 14 °C-ot. Az immáron délies légmozgás általában gyenge-, olykor mérsékelt lesz.

Szombaton szintúgy párás-, helyenként ködös és hideg idő várható reggel, majd a délelőtti viszonylag naposabb időt délután kisebb-nagyobb felhőátvonulások követik. A legalacsonyabb hőmérséklet +2, míg a legmagasabb 13 fok tájékán alakul. Az északi-, északnyugati szél jellemzően gyenge-, mérsékelt lesz.

Vasárnap is marad a hajnalban és reggel hideg és párás, néhol ködös idő, míg napközben változóan felhős-napos és az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal hűvösebb idő. Csapadéktól továbbra sem kell tartanunk. A hőmérséklet maximuma ezúttal 14 fok környékén alakulhat. Az északnyugatias légmozgás többnyire gyenge-, időnként mérsékelt lesz.

Hétfőn sem számíthatunk lényeges változásra időjárásunkban, azaz marad a hajnalban és reggel párás-, helyenként ködös idő, míg a délelőtti és délutáni órákban a néhány órás napsütés mellett a többé-kevésbé megnövekvő felhőzet lesz jellemző. A délutáni hőmérséklet ezúttal is 13-14 fok körül alakul. Az északnyugati szél a délután folyamán időnként mérsékelté válik.

Az ezt követő napokban további, kisebb mértékű enyhülés lehetséges – esetlegesen elérvén a sokéves hőmérsékleti átlagot.

Változóan felhős-napos, csapadékmentes, ám az ilyenkor megszokottnál jó néhány fokkal hűvösebb időjárás várható az elkövetkezendő napokban is.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*