Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Száraz, napos, csendes és az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal enyhébb időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2021. február 28. - március 6. időszakra vonatkozóan

Vasárnap fagypont körüli hideg, párás idővel indul a napunk. Délelőttől a sok-sok napsütésnek köszönhetően gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Délután is jellemzően csak kevés felhő lesz felettünk, ezáltal kitart a napos idő. A hőmérséklet legmagasabb értéke 10 Celsius-fok körül alakul. Az északnyugati légmozgás napközben többször mérsékelté válik.

Hétfőn is hasonlóan napsütéses idővel telik a napunk. Természetesen a hajnali-, kora reggeli órák mg hideg időt tartogatnak számunkra, ám az ezt követő órákban már ugrásszerűen fog melegedni a levegő. A csúcshőmérséklet ezúttal is 10 °C környékén alakul. A változó irányú szél általában gyengén fog fújdogálni.

Kedden a reggeli hideg, párás, néhol akár ködös időt követően délelőttől mindenhol feloszlanak a pára-, ködfoltok és az elmúlt napokhoz hasonlóan ezúttal is a napsütésé lesz a főszerep. Délutánra már egészen 12 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála. A nyugatias légmozgás a nap folyamán jobbára gyengén fog lengedezni.

Szerdán reggel szintúgy hideg lesz és helyenként már akár sűrű köd is jelentkezhet (mely délelőttre mindenhol megszűnik). Délelőtt és délután is egyaránt a napsütés dominál majd. További 1 fokkal erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugatias szél jellemzően gyenge marad.

Csütörtökön is az előző napokhoz nagyon hasonló, a hajnali- és reggeli óráktól eltekintve napsütéses időben bízhatunk. A legalacsonyabb hőmérséklet (reggel) +2, míg a legmagasabb (délután) 14 fok környékén alakul. A délnyugatias légmozgás továbbra is gyenge marad.

Pénteken egy észak-, északnyugat felől egy hidegfront vonul át felettünk, melynek útját erős felhősödés, megélénkülő-, megerősödő északnyugati szél és időnként kisebb záporok kísérik. A hőmérséklet még nem esik vissza jelentősen, viszont a meg-megerősödő északnyugati szél végett a mértnél hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.

Szombatra nyugalomba jut a pénteki hidegfronttal a magasban fölénk érkezett fagyos, sarkvidéki eredetű levegő. Ennek a száraz, hideg levegőnek köszönhetően fokozatosan feloszlik felettünk a felhőzet, kisüt a nap és lassan elcsitul a szél is. Továbbá átmenetileg visszatérnek a hajnali-, reggeli fagyok is. Kora reggel -1 fokot, míg délután már csak +6 fokot mérhetünk majd.

Az ezt követő napokban napról napra történő enyhülés valószínű és emellett megmaradni látszik az időjárás csapadékmentes jelelge.

Száraz, napos, csendes és az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal enyhébb időjárás.

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*