Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Változékony, kora tavaszi időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2024. április 15. - 21. időszakra vonatkozóan

Hétfőn borongós, friss időre ébredhetünk, majd délelőttől átmenetileg kissé csökkenhet a felhőzet, és akár néhány órára is kisüthet a nap. A délután második felétől aztán már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, melyből helyenként zápor-, zivatar alakulhat ki. Estére megérkezik egy hidegfront, melynek hatására elered az eső és időnként megélénkül az északnyugati szél.

Kedden még jelen lesz az említett hidegfront (melynek mozgása a Kárpát-medencében lelassul), melynek hatására többségében borongós és esős időre számíthatunk – ez utóbbira leginkább a nap első felében. A délutáni óráktól fokozatosan elállhat az eső. A borongós, esős idő miatt csak viszonylag kis hőingás várható ezen a napon, és a csúcshőmérséklet jelentősen elmaradhat az elmúlt hetekben megszokottaktól. Az északnyugati légmozgás időnként megélénkül.

Szerdán is felhős időnek lehetünk részesei, habár a nap már hosszabb-rövidebb időszakokra előbújhat. Helyenként csapadék is előfordulhat futózáporok formájában. A hőmérséklet minimuma 5 °C, míg a maximum értéke 14 °C magasságában alakulhat. Az északnyugati szél gyakran megélénkülhet.

Csütörtökön már felszakadozhat a felhőzet és több órára kisüthet a nap. Emellett azonban erős széllökések is kísérhetik az északnyugati szelet, valamint az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből még helyeként záporok is létrejöhetnek. A hőmérséklet legmagasabb értéke 14 Celsius-fok környékén alakulhat.

Pénteken is hasonló időre számíthatunk, habár a hajnali- és kora reggeli órák már hideg időt tartogathatnak számunkra. Napközben változóan gomolyfelhős idő lehet jellemző, mely időnként erősebben megnövekedhet, és helyenként záporok alakulhatnak ki belőle. A hőmérséklet az elmúlt napokhoz hasonlóan alakulhat. Az északnyugati szél továbbra is olykor-olykor megerősödhet.

Szombaton szintúgy a változékonyság jegyében telhet időjárásunk: a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből térségünkben többfelé számíthatunk záporokra, akár ismétlődő jelleggel is. A délutáni hőmérsékletek ismét márciust idézhetik. Az északnyugati szél újból gyakran megélénkülhet.

Vasárnap hasonló időre számíthatunk, azaz a változó felhőzet és a többórás napsütés mellett itt-ott záporok kialakulására is számítani lehet. A hőmérséklet – az előző napokhoz képest – csak minimálisan, kb. 1 fokkal alakulhat magasabban, azaz márciusi jellegű idővel zárulhat a hetünk. Az északnyugati szél ezúttal is gyakran megélénkülhet,

A napsütéses időszakokban kb. déltől egészen délután 4 bezárólag még mindig relatíve erős UV-B sugárzásra lehet számítani. Ez időszak alatt tehát mindenképpen érdemes kerülnünk a huzamosabb ideig tartó, védelem nélküli napozást.

Kilátások a 7 napot követő időszakra

Ezt követően is maradni látszik a változékony, hőmérséklet szempontjából márciust idéző időjárás – csak lassú és fokozatos melegedésre van kilátás.

Változékony, kora tavaszi időjárás.

5 hozzászólás érkezett eddig. Szólj hozzá Te is!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.
Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!