Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Kissé változékony, az ilyenkor megszokottnál némileg hűvösebb őszi időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2022. szeptember 22. - szeptember 28. időszakra vonatkozóan

Csütörtökön a már-már hideg hajnali-, kora reggeli órákat követően (6 fok tájékán alakulhat a hőmérséklet minimuma) kora délutánig bezárólag sokat süt a nap, majd a délután második felében már időnként kissé megnövekedhet a gomolyfelhőzet, ám csapadéktól nem kell tartanunk. 18 °C körül alakul a hőmérséklet legmagasabb értéke. Az északnyugati szél időnként mérsékelté válik.

Pénteken is alapjában véve száraz, többségében napos időnek leszünk részesei, bár a napkezdet ezúttal is már-már hideg órákat tartogat számunkra. A hőmérséklet a délutáni órákban ezúttal is 18 fok köré emelkedik. A nyugati-, északnyugati légmozgás általában gyenge lesz.

Szombaton szintúgy 6 fok körüli idővel indul a napunk. Délelőtt még akár több órát is süthet a nap, majd délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, ezáltal az idő előrehaladtával egyre kevesebbet süt majd a nap. Ennek ellenére – egy érkező gyenge melegfront hatására, mely egyben az előbb említett felhősödést is okozza – egy fokkal tovább erősödik a nappali felmelegedés. A déli-, délnyugati szél általában gyenge-, olykor mérsékelt lesz.

Vasárnap áthalad felettünk a már említett gyenge melegfront, mely további melegedést nem, hanem helyette néhány fokos lehűlést és esőt hoz magával: napközben ismétlődő jelleggel számítani lehet kisebb-nagyobb esőkre. Kiadós mennyiségű eső azonban nem várható. A felhős idő és az említett font miatt a hajnali- és reggeli órák az elmúlt napoknál érezhetően enyhébb időt tartogatnak számunkra.

Hétfőn már egy sekély ciklon közelsége okozhat többségében felhős időt időnként eleredő esőkkel. Mind a minimum-, mind a maximum hőmérséklet várhatóan egy-egy fokkal magasabban alakul, mint vasárnap. Az immáron déli-, délkeleti irányból fújó szél többször mérsékelté válhat.

Kedden viszont csökken a csapadékhajlam, ám olykor-olykor térségünkben még néhol kisebb esők, szitálások előfordulhatnak. A hőmérsékletben lényeges változást továbbra sem tapasztalhatunk. A délkeleties légmozgás többször elérheti a mérsékelt szélerősségi fokozatot.

Szerdán szakadozottabb felhőzet lehet jellemző, így többórás napsütésben is reménykedhetünk. Ennek következtében a minimum értékeket ismét 10 fok alatt alakulhatnak. Napközben az olykor erősebben megnövekvő felhőzetből egy-egy kisebb zápor létrejötte sem zárható ki. Az északnyugati szél többször mérsékelté válhat.

Az ezt követő napokban is folytatódhat a kissé változékony időjárás kevés csapadékkal, az sokéves átlagtól nem sokkal elmaradó hőmérsékletekkel.

Délelőtt körülbelül 11 órától egészen délután körülbelül 4 óráig bezárólag még mindig viszonylag erős UV-B sugárzásra lehet számítani. Ez időszak alatt tehát mindenképpen érdemes kerülnünk a napozást, hiszen akár egy óra alatt is leéghetünk.

Kissé változékony, az ilyenkor megszokottnál némileg hűvösebb őszi időjárás várható.

4 hozzászólás érkezett eddig. Szólj hozzá Te is!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*