Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Folytatódik a vénasszonyok nyara

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2019. október 12. - 18. időszakra vonatkozóan

Szombaton párás, meglehetősen hűvös idővel indul a napunk. Délelőtt többször fátyolfelhők zavarják a napsütést, melyek délutánra megritkulnak, ezáltal ekkor már a napsütésé lesz a főszerep. Némi fátyolfelhőzet azonban olykor továbbra is okozhat szűrt napsütést. Meglehetősen kellemes hőmérsékletű időnek leszünk részesei. A délkeleties légmozgás többször mérsékelté válik.

Vasárnap igen hűvös, párás időnk lesz reggel, majd délelőttől több órára kisüt a nap. Délután változóan fátyolfelhős-napos időre számíthatunk. Csapadéktól természetesen ezúttal sem kell tartanunk. A hőmérséklet maximuma 22 °C magasságában alakul. A délkeleti szél a nap első felében még időnként eléri a mérsékelt fokozatot, majd jobbára gyengén fog fújdogálni.

Hétfőn is hasonló időben lesz részünk: a párás (helyenként akár ködös), hűvös reggelt követően napközben a mennyiségileg változó fátyolfelhőzet lesz jellemző (mely olykor akár erősebben is megnövekedhet). A délutáni hőmérsékletben a vasárnapi napunkhoz képest számottevő változást nem tapasztalhatunk. A délkeleti légmozgás ezúttal inkább a nap második felében válik többször mérsékelté.

Kedden is folytatódik az előző napokban már lassan megszokott jellegű idő: hűvös-párás napkezdetet követően is száraz, immáron többségében napos időnek nézünk elébe. A délutáni hőmérsékletek egyértelműen szeptember végét idézik majd. A déli-, délkeleti légmozgás a nap folyamán többször mérsékelté válik.

Szerdán észak egy gyenge hidegfront súrolhatja hazánk térségét, melynek hatására átmenetileg megnövekedhet a felhőzet és északnyugatira fordul a szél. Egy-egy futózápor csak esetleg néhol fordulhat elő. A hőmérsékletben számottevő változást azonban továbbra sem tapasztalhatunk, azaz marad a szeptember végét meghazudtoló idő.

Csütörtökön a front mögött már csökken a felhőzet és túlnyomóan napos idő alakul ki. A csúcshőmérséklet ezúttal már “csak” 20 Celsius-fok tájékán alakul. Az északnyugati légmozgás legfeljebb csak olykor-olykor érheti el a mérsékelt szélerősségi fokozatot.

Pénteken a hűvös, párás reggelt követően napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos jellegű idő várható. Kissé gyengül a nappali felmelegedés, mely immáron 19 fok környékén alakul. Az északnyugatias szél egész nap gyengéd lesz.

A hét hátralevő részében is folytatódni látszik az indián nyár.

Többségében száraz, eleinte az ilyenkor megszokottnál hűvösebb, a hét közepén annak megfelelő, a hétvégére pedig szeptember végét idéző időjárásnak nézünk elébe

1 hozzászólás érkezett eddig. Legyél Te a második, aki leírja a véleményét!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*