Site icon Dorog-Esztergom térségének időjárása

Kevés csapadékot és szelet hozott az újabb hidegfront

Egymást követik a hidegfrontok, a legutóbbi október 13-án, szerdán érte el térségünket. Bár a délelőtt folyamán esett, csak jelentéktelen mennyiségű csapadék hullott, délutánra pedig az ég is (valamelyest) kitisztult.

Október 13-i, szerda reggeli látkép Esztergom-Kertvárosban, a 111-es úton

Október 13-án, szerdán ismét igazi őszi, borongós időre ébredtünk. Azoknak bőven kijutott a jóból, akik hajnalban, illetve kora reggel indultak munkába, hiszen a 6-7 fokos hideg mellé gyengén szemerkélő, szitáló esőt is kaptak a nyakukba.

Már 8 óra körül elkezdett nyugat felől tisztulni az ég, igaz az eső gyenge intenzitással még egy jó fél-egy órán át esett. 11-12 óra körül pedig a nap is kisütött, igaz továbbra is közepesen felhős maradt az égbolt és a szél is valamelyest megélénkült. Egyre melegebb lett, 14 órakor már 11,1 fokot mutatott a sárisápi mérőállomásunk, Dorogon pedig 11,2 fokot mértünk ugyanekkor.

Délutánra kitisztult az ég. Piliszjászfalu és Piliscsév között, vonatról örökítettük meg a gyönyörű tájat

Most pedig jöjjön az ötvenezer forintos kérdés: mennyi csapadék hullott? Nos, dorogi mérőműszerünk 0,85 milliméternyi csapadékot rögzített, Sárisápra kevesebb égi áldás jutott, hiszen az ottani eszközünk mindössze 0,50 milliméter esőt jegyzett fel.

Exit mobile version