Kevés csapadékot és szelet hozott az újabb hidegfront

Egymást követik a hidegfrontok, a legutóbbi október 13-án, szerdán érte el térségünket. Bár a délelőtt folyamán esett, csak jelentéktelen mennyiségű csapadék hullott, délutánra pedig az ég is (valamelyest) kitisztult.

Október 13-i, szerda reggeli látkép Esztergom-Kertvárosban, a 111-es úton

Október 13-án, szerdán ismét igazi őszi, borongós időre ébredtünk. Azoknak bőven kijutott a jóból, akik hajnalban, illetve kora reggel indultak munkába, hiszen a 6-7 fokos hideg mellé gyengén szemerkélő, szitáló esőt is kaptak a nyakukba.

Már 8 óra körül elkezdett nyugat felől tisztulni az ég, igaz az eső gyenge intenzitással még egy jó fél-egy órán át esett. 11-12 óra körül pedig a nap is kisütött, igaz továbbra is közepesen felhős maradt az égbolt és a szél is valamelyest megélénkült. Egyre melegebb lett, 14 órakor már 11,1 fokot mutatott a sárisápi mérőállomásunk, Dorogon pedig 11,2 fokot mértünk ugyanekkor.

Délutánra kitisztult az ég. Piliszjászfalu és Piliscsév között, vonatról örökítettük meg a gyönyörű tájat

Most pedig jöjjön az ötvenezer forintos kérdés: mennyi csapadék hullott? Nos, dorogi mérőműszerünk 0,85 milliméternyi csapadékot rögzített, Sárisápra kevesebb égi áldás jutott, hiszen az ottani eszközünk mindössze 0,50 milliméter esőt jegyzett fel.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!