Térségünkbe is megérkezett az első fagy

Október 15-én, pénteken megérkezett az első fagy: 2021 őszén most először fordult elő, hogy fagypont alatti hőmérsékletet mértünk térségünkben. Mostantól egyre gyakrabban számíthatunk arra, hogy kora reggel jeget kell kaparnunk a kocsink szélvédőjéről.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy már csak idő kérdése, hogy először jégkristályok képződjenek a növényeken. Ugyan szeptemberben és október elején is megvolt az esélye annak, hogy elérjük a fagypontot, de akkor a hőmérő higanyszála +2 fok körül állt meg.

Október 15-én éjjel végre fagyott: a dorogi állomásunk -1,8 fokot mért, míg Sárisápon ennél is hidegebb volt, ott -2,1 fokig süllyedt a hőmérséklet. A VIP csoportunkba egy dági olvasónk töltött fel egy fényképet arról, hogy az ő készüléke -2,3 fokot mutatott.

Esztergomban reggel 8 óra körül készítettünk néhány felvételt. A kocsik szélvédőjén jégvirágok képződtek, a növényeken is apró kristályokat figyeltünk meg.

FRISSÍTÉS!

Bár október 16-án, szombaton viszonylag meleg volt hajnalban és nem fagyott, egy nappal később, október 17-én ismét fagypont alá süllyedt a hőmérséklet.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!