Site icon Dorog-Esztergom térségének időjárása

Piros riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom és Pest megyére is kiadta a legmagasabb, piros riasztást csütörtökre.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet 29 °C felett valószínű.

Piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hőség miatt (Forrás: OMSZ)

Már tegnap is nagyon meleg volt, akkor a hőmérséklet 36 Celsius foknál tetőzött. Hajnalban sem tudott kellőképpen lehűlni a levegő, a leghidegebb órákban is 24,4 Celsius fokot mutatott a hőmérő. Ma délután pedig akár 37, 38 fok is lehet. Csapadék ma sem várható.

Heves zivatar érkezhet pénteken

Nem zárható ki, hogy heves zivatar érkezik északnyugat felől a pénteki nap folyamán. Egyre valószínűbb, hogy záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok alakuljanak ki pénteken a korai órákban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken a térségünkben hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Ezen kívül az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat lokálisan.

Zivatar miatt másodfokú, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú riasztás, Pest megyében az előzőeken túl hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak péntekre.

Exit mobile version