Piros riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom és Pest megyére is kiadta a legmagasabb, piros riasztást csütörtökre.

Csütörtökön a napi középhőmérséklet 29 °C felett valószínű.

Piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható hőség miatt (Forrás: OMSZ)

Már tegnap is nagyon meleg volt, akkor a hőmérséklet 36 Celsius foknál tetőzött. Hajnalban sem tudott kellőképpen lehűlni a levegő, a leghidegebb órákban is 24,4 Celsius fokot mutatott a hőmérő. Ma délután pedig akár 37, 38 fok is lehet. Csapadék ma sem várható.

Heves zivatar érkezhet pénteken

Nem zárható ki, hogy heves zivatar érkezik északnyugat felől a pénteki nap folyamán. Egyre valószínűbb, hogy záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok alakuljanak ki pénteken a korai órákban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken a térségünkben hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. Ezen kívül az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat lokálisan.

Zivatar miatt másodfokú, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú riasztás, Pest megyében az előzőeken túl hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak péntekre.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!