Időjárás-előrejelzés

Ezen az oldalon egy 7 napra szóló, heti szinten többször is frissülő, részletes időjárás-előrejelzést olvashattok. Előrejelzésünk Dorogra, Esztergomra, és eme két város közvetlen térségére vonatkozik.

Kánikula helyett változékony, de továbbra is fülledt meleg, nyári időjárás

Időjárás-előrejelzés Dorog-Esztergom térségére, 2019. június 16 -22. időszakra vonatkozóan
Vasárnap a nap első fele a már elmúlt napokban jól megszokott “forgatókönyv” szerint történik: felhő alig lesz az égen, ezáltal sokat süt a nap és magasra (31-32 fok köré) emelkedik a hőmérséklet. Délután azonban megsokasodnak felettünk a felhők és mérsékelté válik az északnyugati szél, így elviselhetőbbé válik a meleg. Késő délutántól-, estétől kisebb eső-, zápor-, vagy esetleg zivatar előfordulása sem kizárt.

A hétfői napunk is a változékonyság jegyében fog telni: változóan felhős lesz az égbolt, ezért néhány órás napsütésre is számítani lehet, ám emellett többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, melyből több helyen zápor-, zivatar is kialakulhat. A csúcshőmérséklet immáron érezhetően elmarad az előző napokon megszokotthoz képest. Az északias légmozgás a záporok-, zivatarok környezetét leszámítva általában gyenge lesz.

Kedden is a hétfőihez hasonló változékony időben lesz részünk: az időnként erősen megnövekvő felhőzetből helyenként záporeső-, zivatar is létrejöhet. A hőmérséklet maximuma 27 fok tájékán alakul. Az északkeleties szél a zápor- és zivatarcellák közvetlen környezetét leszámítva jobbára gyenge marad.

Szerdán is folytatódik a változékony, fülledt meleg idő. A délutáni erős gomolyfelhősödésből térségünk több településén is számíthatunk kisebb-nagyobb záporra-, zivatarra. A hőmérséklet a keddihez hasonlóan alakul. A délkeletiesre forduló légmozgás csak a konvektív cellák közvetlen környezetében támadhat fel.

Csütörtökön még helyenként előfordulhat egy-egy zápor-, esetleg zivatar, de térségünk nagyobb hányadában már a száraz idő lesz jellemző. Többórás napsütésben lesz részünk. A hőmérséklet csúcsértéke már elérheti a 28 fokot is. A változó irányú szél jellemzően gyenge marad.

Pénteken is változóan napos-gomolyfelhős idő elé nézünk. A délután folyamán néhol akár frissítő zápor-, zivatar is kialakulhat. Kb. 1 fokkal tovább erősödik a nappali felmelegedés. A változó irányú légmozgás ezúttal is gyenge lesz.

Szombaton is hasonló lesz a helyzet. Fokozott gomolyfelhő-képződés lesz jellemző, melyből helyenként záporeső- vagy zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet a péntekihez hasonlóan, csúcsértéke 29 Celsius-fok magasságában alakul. Az északnyugatira forduló szél időnként mérsékleté válhat.

Vasárnapra egy gyenge hidegfront vonulhat át felettünk – néhány fokos lehűlést, illetőleg kisebb-nagyobb záporokat-, zivatarokat okozván. Az ezt követő hétfőtől ismételt felmelegedésre van kilátás.

Esőcseppek az autó szélvédőjén

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*