Pár tizeddel maradtunk el a harminc foktól

Igencsak kellemes nyári idővel indult május második hete: május 11-én, kedden például csak néhány tizeden múlt, hogy elérje a hőmérő higanyszála a 30 fokot! Szerdán délután hidegfront érkezik, így egy időre elbúcsúzunk a hőségtől.

A szeszélyes április után mindenki arra várt, hogy vajon mikor robban be végre a nyár. Erre egészen pontosan május 10-ig kellett várnunk: hétfőn a rövidnadrág, rövidszoknya is előkerült, szandál és strandpapucs is előkerült, révén igazi kellemes, napos időnk volt. Az éjszakai minimum hőmérséklet Sárisáp 10,9 fok, míg Dorogon 11,3 fok körül alakult. Délután Sárisápon 26,5 fokot mutatott a mérőeszközünk, az egykori bányászvárosban pedig ennél kicsit melegebb volt, ugyanis 26,8 fok volt a maximum érték.

Május 10-én, és 11-én szinte zavartalanul sütött a nap

Május 11-én, kedden tovább melegedett az idő. Éjszaka Sárisápon „már csak” 11,6 fokot mértünk, Dorogon az éjszakai órákban 15 fokig süllyedt a hőmérséklet. Napközben gyorsan felkúszott a hőmérő higanyszála és jó esély volt arra, hogy délután 30 fokot mérjünk. Az esztergomi Kis-Duna sétányon fagylalttal és jégkrémmel a kezükben korzózók, illetve a teraszokon üldögélők mindenesetre élvezték a hőséget és a parkok is megteltek emberekkel.

Kedden azért megjelent néhány felhő

A bűvös határtól végül néhány tizeddel maradtunk el: Dorogon 29,5 fok volt a napi csúcsérték, Sárisápon pedig 29,4 fokon zártuk a napot. Még 19 óra után is kellemes idő volt, Esztergomban sokan napoztak a Duna partján, illetve a bringások és a futók ellepték a kerékpárutat.

Május 11-én délután nem sokan tartózkodtak a tűző napon a Széchenyi téren

Szerdán viszont a felhőké és a hidegfronté a főszerep, igaz éjszaka 15,7 fok volt Dorogon. Most viszont néhány napra búcsút int nekünk a nyár és jobban tesszük, ha leporoljuk az esernyőket…

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!