Csapadék nélküli hidegfront érkezett

Néhány fokot hűlt a levegő

Minden a vártaknak megfelelően alakult június 27-én, ami az időjárási eseményeket illeti. Térségünk szárazon maradt, míg a vihar elverte az ország keleti részét, de Nyugat-Magyarországon is volt kisebb zivatar.

Sajnos a keleti országrészben valószínűleg sok milliós károkat okoztak a viharok a képeket, videókat elnézve. Közintézmények, szobrok, élelmiszerdiszkont és családi házak rongálódtak meg, fák dőltek ki, több esetben autókra.

A hőmérséklet pár fokkal visszaesett, de ez nem tart sokáig, vasárnap és a jövő hét első napjaiban ismét 30 fok felett alakulhat a napi maximum-hőmérséklet.

Korábban írtuk:
Csütörtökig tart a kánikula, majd pár fokos lehűlés várható.
Mára másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mivel a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius fokot, míg holnap elsőfokú riasztás lesz érvényben a 25 Celsius fokot meghaladó napi középhőmérséklet miatt. Emellett az UV-B sugárzásra is másodfokú riasztást adtak ki, tehát könnyen és rövid idő alatt leéghet a bőrünk, ha túl sokáig tartózkodunk a napon.
 
Pénteken már több fokkal hűvösebb idő várható, de ezúttal nem viharok vetnek véget a hőségnek, leginkább szélerősödésre és legfeljebb minimális mennyiségű csapadék előfordulására készülhetünk csupán.
 
Ma 34, holnap 31-32 fok várható. Pénteken és a hétvége folyamán 26-28 fok között alakul a napi legmagasabb hőmérséklet.
 
Borítókép: OMSZ

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!