Csillagfényes horizont

Vasárnap délután kisebb hózápor vonult át a Pilis déli részén, amelynek köszönhetően Dobogókő fehérbe öltözött. Először elmentünk Visegrádig, hogy megcsodálhassuk a Dunakanyart éjszakai mivoltában, majd visszajöttünk Esztergomba és meg sem állt az utunk Dobogókőig.

Visegrád, a túlparton pedig Nagymaros fényei látszódnak.

Este 18 órakor indultunk útnak a 11-es úton Visegrád felé. Pilismarót előtti tisztásról már szépen lehetett látni sorban Szob, Zebegény, majd Nagymaros fényeit, a távolban pedig feltűnt a visegrádi Fellegvár is.

Esti fények Visegrádnál

A célunk a vár előtti kanyar volt, ahonnan pazar kilátás nyílik Visegrádra és a szemközti Nagymarosra. Amikor fél7-kor felzúgtak a harangok, nekiláttunk a fotózásnak. Egyszerűen olyan gyönyörű volt a látvány, hogy alig volt erőnk visszaindulni Esztergomba. A túlparton elhaladt egy vonat is, ami a fényképen is látszik.

Havas táj Dobogókőn

Mikor útnak indultunk haza, elhatároztuk, hogy felnézünk Dobogókőre is, ahol a hétvégén pár centiméternyi hó esett. Szerencsénk volt, hiszen a pár centis hó mellett csillagfényes látképben volt részünk.

Dömös és Pilismarót fényei Dobogókőről

Negyed órát töltöttünk Dobogókőn, -2 fokot mutatott a hőmérő, de a hideg szél miatt sokkal hidegebbnek éreztük. Felismeritek, hogy melyik csillagképek láthatóak a fényképen?

Csillagfényes égbolt Dobogókőn

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!