Érkezik az első idei hőhullám

Május 10-én, és 11-én szinte zavartalanul sütött a nap

Június elsejével beköszöntött a nyár és erőteljes felmelegedés kezdődött. Érkezik 2022 első hőhulláma: a következő napokban 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő higanyszála, a legmelegebb órákban rövid idő alatt is leéghetünk.

Bár 2021 májusában volt néhány nap, amikor 30 fok körül alakult a csúcshőmérséklet, akkor még nem robbant be a nyár. A hónap végén még az is előfordult, hogy újra be kellett kapcsolni a fűtést. Aztán Június közepén, pontosan 15-től érkezett meg az első hőhullám, mely 10 napig tartott ki!

Gyakorlatilag tíz napon keresztül 30 fok feletti értékeket mérhettünk, a csúcsot 2021. június 21-én mértük, amikor is a maximum érték 37,3 Celsius-fok volt! Mint később kiderült, ez egyben a tavalyi év rekordja is lett.

Június 1-jén még 28-29 fokig, június 2-án már 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet térségünkben is. Bár a Palatinus-tó jelenleg 20 fok körüli lehet, rövid időn belül fel fog melegedni, így a bátrabbak akár már a Pünkösdkor is csobbanhatnak benne.

Az előrejelzés szerint szerdán érkezik egy hidegfront, mely pár fokos lehűlést hoz, a hőségnek pedig jövő hét pénteken egy másik hidegfront vethet véget. Legalábbis egyelőre ezt mutatják a modellek.

Ti már elővettétek a fürdőruhát és felfújtátok a matracot?

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!