Eső és szél! Pocsék idő jön hétvégére

Elromlik az idő. Csütörtök estétől mindenhol beborul az ég, péntek hajnaltól kezdődően szombat estig eső várható. Szombaton a szél is felerősödik.


Északnyugat felől hidegfront éri el Magyarországot, így térségünket is, amely felettünk lelassul, hullámot vet, és csak csak lassan távozik. Térségünkben hideg légtömeg alakítja az időjárást. A front mentén jelentős mennyiségű csapadék várható.

Az erősen felhős égboltot estétől borult idő váltja fel, miután északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka második felétől Dobogókőn és a Pilisben havazás is lehet.

Pénteken északias szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 fok körül alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 fok körül. Délelőtt 2-3 mm csapadék hullhat. Néhány órás szünetet követően délután újabb csapadékra számítunk, amely mértéke szombat reggelig további 10-14 mm közé tehető. A szél 22 óra körül átmenetileg megélénkülhet, de éjszakára mérséklődni fog.

Szombaton délelőtt és délután is csapadékra számítunk, amely várhatóan eső, helyenként már havas eső, a hegyekben hó formájában hullhat. Reggel és kora délután valószínűbb intenzív esőzés. A szél 13 óra magasságában megélénkül, de vasárnap reggelig számítani kell elvétve egy-egy erősebb, olykor viharos széllökésre is. A hőmérséklet reggel és délután is 1-2 fok körül alakul.

A péntek hajnalban kezdődő, többszörösen megszakadó, de mégis összességében szombat estig makacsul kitartó esőzés összesen 20 mm körüli csapadékot eredményezhet, míg Dobogókőn és a Pilisben több centiméternyi hó hullhat.

Vasárnaptól visszatérnek a hajnali mínuszok.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!