Piros riasztást adtak ki, nagy eső jön

Kiadós zuhé volt Dorogon és térségében 2017. június 30-án

2017. október 22. | Frissítve: 18:48

Időjárást tekintve két részre kell bontanunk a hosszú hétvégét, ugyanis vasárnapig marad a kellemes, átlagosnál melegebb időjárás, míg egy aznap este érkező hidegfront hatására hétfőn, azaz 23-án hűvös, csapadékos időjárásra kell számítani.

Hosszú hétvége várható időjárása:

Péntek 7 / 18 °C 0 mm (0 %)
Szombat 7 / 14 °C 0 mm (20 %)
Vasárnap 8 / 14 °C 16 mm (100 %)
Hétfő 7 / 10 °C 39 mm (100 %)

(A zárójelben jelzett százalékos értékek a csapadék valószínűségét jelzik.)

Pénteken még sok napsütésben bízhatunk, csapadék nem lesz, a szél gyenge marad. A megszokottnál enyhébb időjárásra számíthatunk, reggel 7, nappal 18 fok várható. Reggel helyenként köd képződhet.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet reggel 7, délután 14 fok körül alakul. A szél továbbra is gyenge marad.

Vasárnap beborul az ég, egy erős hidegfront hatására délutántól egyre többfelé kell csapadékra számítani. Térségünkben 14 óra körül érkezhet meg a csapadék. Este és hétfő hajnalban eshet a legtöbb eső, ebben az időszakban 30 mm körüli csapadékra számíthatunk. Késő este előfordulhat egy-egy 50 km/h körüli széllökés.

Hétfőn tovább folytatódik az esős idő, hajnalban várható a legtöbb csapadék. A szél élénk lesz, esetenként egy-egy erősebb (50 km/h körüli) széllökésre is számítani kell. A csapadékos időjárás befolyásolhatja az egyes szabadtéri megemlékezéseket is. A hőmérséklet a délutáni órákban is 10 fok alatt maradhat.

A vasárnap délután érkező hidegfront hatására hétfő estig akár jelentős, 30 millimétert meghaladó csapadék is eshet.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!