Ha a hajó nincs jó helyen, avagy megnéztük a zátonyra futott uszályt

Homokpadon akadt fent a román felségjelzésű hajó.

Januáár 17-én futott zátonyra egy hajó Esztergom közigazgatási határában, amelyről több térségi és regionális hírportál is beszámolt. A Kemma.hu információi szerint a Helemba-sziget alatt, a kijelölt hajóúton kívül akadt el egy román felségjelű hajó, amely fenn akadt egy zátonyon.

A fák mögött a távolban már látni a hajót.

Azóta tíz nap telt el és a Duna alacsony vízállása nem tette lehetővé, hogy a vízi járművet lehúzzák a szigetről. A vizugy.hu tájékoztatása szerint éppen a szerencsétlen eset előtt néhány órával tetőzött a Duna 307 centiméteren, azóta pedig folyamatosan csökken a vízszint. Január 27-én este 21 órakor már „csak” 134 centimétert mértek.

Homokpadon akadt fent a román felségjelzésű hajó.

A JESS nevű hajó igazi turistalátványosság lett. A mai nap folyamán mi is elindultunk a 11-es főúton Pilismarót irányába és bár nem sejtettük, hogy a legtökéletesebb kilátás érdekében hol érdemes megállni, az út mellett, a parkoló autók gálánsan jelezték ezt nekünk. A partra leérve láttuk, hogy azóta még nagyobb lett a zátony és a hajó a homokpad legmagasabb pontján akadt fent. Kiváncsian várjuk a folytatást és a mentési munkálatokat.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!