Három napig örvénylik felettünk a mediterrán ciklon

A hétfői napos időt nevezhetnénk úgy is, hogy a hét első napján vihar előtti csend volt. A távolból érkező ciklon első fátyolfelhői ugyanis már elérték térségünket: a kora reggeli órákban még tiszta égboltra lettünk figyelmesek, délelőtt 10-11 óra környékén jelentek meg a fátyolfelhők délnyugati irányból.

Csapadék nagyjából éjfélig nem várható, de utána pár napig elbúcsúzhatunk a napsütéstől. Mi várható?

Az időkép jelenlegi időjárást mutató térképe szerint 15:10-kor a déli határszélen már elbújt a nap a felhőzet mögé. (Idokep.hu)

A tél minden bizonnyal utolsó koncentrált offenzívájára készül, ugyanis egy kiforrott mediterrán ciklon közelít Horvátország és Szlovénia irányából. Az előrejelzések némi bizonytalanságot mutatnak a várható csapadék mennyiségével kapcsolatban. Reggel még nyoma sem volt a várható ciklonnak, Solymáron például ilyen gyönyörű napkeltében volt részünk.

Napkelte Solymáron (2018.február 19.)

15 órakor azért fátyolfelhők lepték el az eget, 16 órakor pedig már erőteljesebb felhőréteg lepte el a horizontot. A felhősödés percről-percre erősödik, a csapadék várhatóan kedd hajnali 2-3 óra környékén ér ide.

Napkelte Solymáron (2018.február 19.)

Délnyugaton 20-30 centiméter is várható, míg térségünkben síkvidéken 5-7 centiméter, a környező hegyek magasabb csúcsain 10-15 centiméter közötti értékekkel kell kalkulálnunk!

Várható hó mennyisége február 20-23 között

Amint megérkezik a hó, elindul percről-percre rovatunk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!