Havazással indult a március, fél havi csapadék zúdult ránk fél nap alatt

Kenyérmezei patak – Dorog

Özönvíz, szélvihar, márciusi havazás

12804125_1135288816481248_1193559343_n
Kenyérmezei patak – Dorog

Március elseje órákon át tartó felhőszakadással, később havas esővel, a magasabb területeken pedig havazással indult. Károkat okozó szélvihar követte azt az özönvizet, amelyben méréseink szerint 34,7 mm csapadék hullott, kevesebb mint 24 óra alatt.

Fél havi csapadék, havazás, szélvihar március első napján

Márciusra virradóra intenzív esőzésre ébredhettünk, amely a délelőtti órákban tovább folytatódott. A beáramló hidegnek köszönhetően a hőmérséklet csökkenésével együtt járt térségünkben a halmazállapot váltás. Sík területeken havaseső, míg magasabban fekvő területeinken, mint Dobogókő, de kevésbé magasan fekvő területeken, mint Esztergom-Vaskapu, Piliscsaba, Piliscsév szintén havazás volt megfigyelhető, ami meg is maradt rövid ideig. Dobogókőn mérhető mennyiségű hó hullott, ezt a feltámadó szél hordta. Délután kezdett csökkenni az esőzés, havazás intenzitása, ekkortól már inkább az élénk, erős, olykor viharos szél tette emlékezetessé időjárásunkat.

Kisebb tavak keletkeztek, megáradt a Kenyérmezei patak Dorogon

A nagy mennyiségű eső miatt Dorogon megáradt a Kenyérmezei patak, térségünkben szerte pedig belvízhez hasonlító mini tavak alakultak ki, melynek víztükre az erős szél hatására fodrozódott.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!