Havazással kezdődött az év

Az év negyedik napján 2-3 cm hó hullott

Január 4-én egy észak felől érkező ciklon hozott magával csapadékot. Bár egész nap fagypont, sőt valamivel fagypont felett mozgott a hőmérséklet, mégis a hóesés szerelmesei örülhettek.

Már kora reggel szállingózott a hó. Az első méréseink szerint fél 10 környékén Esztergomban 1 cm, Dorogon lepelnyi hó gyűlt össze. Ekkor a mellékutak is havasodtak, míg a Dorogot Esztergommal összekötő 111-es számú út latyakos volt.

111-es főút délelőtt

10 óra után váltott intenzitást a csapadék és körülbelül délig nagy pelyhekben, sűrűn havazott. Ekkor gyűlt össze Dorogon a 2 cm, térségben átlagosan a 2-3 cm hó nagy része.

Délelőtti hóömlés Dorogon

A kora délutáni órákban még gyenge havazás, szállingózás volt jellemző, de 14 óra magasságában megszűnt a csapadék. Ekkor a hőmérséklet 2,5 °C-ig emelkedett és olvadás vette kezdetét.

Fél 4-kor újabb csapadékhullás vette kezdetét, ami már eső formájában hullott. Intenzitása és időtartama is csekély volt.

Előzmények:

4 és 14 óra közé vártuk a havazást. 6 és 10 óra között számottevő (megmaradó) havazásra készültünk. Becsléseink szerint 3-4 centiméter friss hó volt várható, mielőtt a csapadék délkeleti irányba elhagyta volna a térségünket. A hőmérsékletet -2 és 1 fok közé prognosztizáltuk.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!