Hogyan lehet fehér karácsonyunk?

December 25-én újra fagyosra fordul az idő.

Minden évben az egyik leginkább várt ünnep a Karácsony. Mivel egy decemberi ünnepről van szó, amikor hivatalos a tél már 24 napja tart, így joggal várhatjuk el, hogy fehérbe öltözött környezetben ünnepelhessük a szent ünnepet. Idén azonban (mint előző években is) nem számíthatunk fehér karácsonyra.

Vajon mi kellene ahhoz, hogy némileg növekedjen az esélye a karácsonyi havazásnak?

Nos a jelenlegi modellfutások szerint a december 21-én érkezett melegfront bár Advent utolsó hétvégéjén igen meleg 7-8 fokos idővel és kiadós esővel kecsegtet, Karácsony első napjára már egy hidegfront érkezését várjuk. Az előző években már előfordult hasonló szisztéma: akkor december 25-én tört be a hideg hazánkba, egy óra alatt közel 10 fokot csökkent a hőmérséklet és estére kifehéredett a táj!

Nos mi várható idén?

December 25-én ismét megérkezik egy hidegfront, de Szenteste még meleg időnk lesz. A jelenlegi számítások szerint fagypont körüli, de inkább alatti értékeket mérhetünk. A csapadék halmazállapota jó eséllyel szilárd lesz, de kiadós havazásra nem kell számítani. Maximum 1-2 centiméter hóréteg boríthatja a térséget, ugyanakkor az azt követő napokban néhány fokot melegszik az idő, így minden hó elolvadhat.

Kifehéredik a táj december 25-én? (forrás: pixabay.com)

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!