Hol van már a jó idő?

Forrás: WXCHARTS

Küszöbön a nyár, de mégis sokunkban őszies hangulatot ébreszthet a mostani időjárás, illetve az egész május. De mikor jön már az évszaknak megfelelő időjárás?

Tavaly már április 12-én elkezdődött a nyár. Áprilisban 10, májusban 23 nyári nap volt. Ezzel szemben 2019-ben az április 2, a május (eddig) 0 nyári napot hozott. Összesítve tehát a tavalyi esztendőben május 31-ig 33, az idei évben csak 2 nyári napot könyvelhettünk el térségünk tekintetében.

A tavalyi hosszú ideig tartó nyári időről készült cikkünk itt olvasható vissza:

162 napig tartott idén a nyár

Várható javulás a közeljövőben?

Ahogy az alábbi képen is látható a jövő héten is inkább a sarkvidékről leszakadó hideg légtömeg árasztja el Magyarországot és térségünket is, míg tőlünk délre elhelyezkedő meleg levegő főleg a balti államok felé veszi az irányt. Térségünk ismét a hideg és meleg levegő közé szorul, amely hátoldalán a légkör újra labilissá válik és újabb csapadékos időszakot produkál majd várhatóan.

Évszaknak megfelelő időjárás június elejéig alacsony eséllyel mutatkozik, addig várhatóan az átlagoshoz képest hűvösebben és csapadékosabban alakul időjárásunk. Ez alól lehetnek kivételek, mint például a most következő hétvége, ugyanis szombaton és vasárnap is száraz, napos időben bízhatunk 22-23 fok körüli hőmérsékleti maximummal.

Forrás: WXCHARTS.com
Forrás: WXCHARTS.com

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!