Hőségben rendezik a 40. Tour de Hongrie kerékpárversenyt

A Velence-Esztergom szakasszal folytatódik a 40. Tour de Hongrie kerékpárverseny június 12-én. Hőség, útlezárások, izgalmas verseny várható.

Kép: tourdehongrie.hu

Velence-Esztergom, 194 km
június 12.

Várható útlezárások térségünkben:

A Tour de Hongrie 1. szakasza során Velence és Esztergom között – a lassú rajttal együtt – 202 kilométert tesz meg a mezőny, amely 12:45-kor indul útjára a velencei Korzótól. A karaván a Gárdony, Agárd, Pákozd, Sukoró, Velence, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Lovasberény, Vértesacsa, Alcsútdoboz, Felcsút, Bicske, Szomor, Bajna, Tát, Esztergom, Pilismarót útvonalon jut el az esztergomi célig. Az útvonal egyes szakaszain teljes útlezárás, máshol rövid ideig tartó mozgó útzár óvja a versenyzők biztonságát.

2019. június 12-én, szerdán délután kétszer halad át Esztergomon a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny 1. szakaszának mezőnye Pilismarót felé, majd a befutó is Esztergomban lesz, a Bazilika tövében, a Szent István téren. A nemzetközi mezőny aznap Velencéről indul és a versenyzők 2 kört tesznek meg a Pilisben. A táv: 194 km. Az első két esztergomi áthaladáskor, a Bánomi út-Basa utca kereszteződében úgynevezett sprinthajrá lesz, az itt felállított szurkolói ponton érdemes várni a mezőnyt. A profi verseny előtt 30 perccel az útvonalon reklámautók haladnak.

A reklámautók várható első áthaladása a városon: 15:15, második áthaladás 16:15.
Tour de Hongrie mezőnyének várható áthaladása: 15:40, második áthaladás: 16:40
A befutó várható időpontja: 17:38 (Bazilika)

A 133 versenyző egy mezőnyben vagy kisebb csoportokban érkezik, a sebességük néhol meghaladja az 50 kilométer/órás sebességet is. A versenyzők és saját biztonságuk érdekében ne lépjenek a versenyzők vagy a kísérő járművek elé!

Útvonal:
15:40-kor a mezőny a 11-es úton, Tát felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Táti út > Hősök tere > Terézia utca > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé.
16:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és a 10-es úton, Pilismarót felé hagyja el a várost. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > 11-es út Pilismarót felé.
17:40-kor a mezőny Dobogókő felől érkezik Esztergomba, és befut a célba a Bazilikánál. A városi útvonal: Dobogókői út > Petőfi Sándor utca > Kölcsey Ferenc utca > Bánomi út > Vaskapu út > Földműves utca > Dessewffy Arisztid u. > Vár utca > Szent István tér (Cél).

Kép: tourdehongrie.hu

Esztergom belterületén 2019. június 12-én, szerdán, 15:40 és 18:00 óra között a pálya nyomvonalán a közúti forgalom korlátozására kell számítani. A rendőrség a keresztirányú forgalmat egészen a mezőny érkezéséig biztosítja. A gyalogos forgalmat a verseny nem korlátozza, de az úttesten való átkelés a szokottnál is nagyobb figyelmet igényel!

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 11-én kedden Siófokon prológgal rajtolt, a nemzetközi mezőny a Velence, Esztergom, Balassagyarmat, Miskolc, Kazincbarcika, Tiszafüred, Hajdúszoboszló, Karcag, Gyöngyös-Kékestető, Kecskemét útvonalon hat versenynap alatt, tizenegy megyét és több mint száz települést érintve 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig. Ebben az évben 19 csapat vesz részt a versenyen, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a kilencmillió forintos összdíjazású Magyar Körversenyen.


Siófok, 4 km, egyéni időfutam
június 11.

A cseh Jan Barta nyerte kedden a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny siófoki prológját, legjobb magyarként Dina Márton a 14. helyen zárt.

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző és három határon túlról érkező kerékpárosunk mutatkozott be a keddi prológon.

A verseny programja:

Június 11. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km). Győztes: Jan Barta (cseh, Elkov-Author). Sárga trikóban: Jan Barta (cseh, Elkov-Author)

Június 12. (szerda): 1. szakasz, Velence–Esztergom (194 km)

Június 13. (csütörtök): 2. szakasz, Balassagyarmat–Miskolc (201 km)

Június 14. (péntek): 3a. szakasz, Kazincbarcika–Tiszafüred (115 km)

Június 14. (péntek): 3b. szakasz, Tiszafüred–Hajdúszoboszló (69 km)

Június 15. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Gyöngyös-Kékestető (138 km)

Június 16. (vasárnap): 5. szakasz, Kecskemét–Székesfehérvár (169 km)

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!