Lehullott az első hó

Nagy mennyiségű hó hullott a Vaskapuban.

Ahogy azt a napokban többször beharangoztuk, megérkezett az első síkvidéki hó! Péntek délután még irigyen olvashattuk a különböző országos hírportálokon, hogy Baranya és Somogy megye déli részei fokozatosan kifehérednek. Eközben aki szombaton korán reggel bakancsot húzott, már a havas járdákon juthatott el a munkahelyére.

Kora délelőtt mi is jártunk-keltünk egyet a környéken. Kertünkben vonalzóval mértük a hó vastagságát és nem hittünk a szemünknek:

8 centiméter hullott Dorogon.

 

Hógolyózó fiatalok lepték el a parkokat, kik egymást fürdették meg a frissen hullott hóban. Apukák szánkón húzták gyermekeiket, kik csodálkoztak a gyönyörű havas környezet láttán.

Kenyérmezői-patak Dorogon.

A Kenyérmezői-patak partja is valami impozáns látványt nyújtott, amelyet több fényképen örökítettünk meg.

Szánkózó hóemberek az esztergomi Széchenyi téren.

Esztergom főterén az adventi installációként szolgáló hóembereket ellepte a hó. Az utak napközben kezdetben csúszósak, majd latyakosak voltak, ellenben a kis mellékutcák végig havasak maradtak.

A vonatok ezúttal pontosan közlekedtek.

A vasútvonalon ezúttal csodával határos módon nem okozott gondot a hó (pedig rögtön nyolc centiméternyi hullott) és a térségben nem történt kirívóan nagy baleset sem (azért koccanásokról hallottunk).

Mindent elborított a hó.

Mivel térségünk egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, Dobogókőn hemzsegtek az emberek, ezért inkább a Vaskapuhoz mentünk fel… vagyis mentünk volna, ha az út le lett volna takarítva. Nagyjából egy kilométerre lehettünk a menedékháztól, amikor egy keresztbefordult autós integetett hevesen nekünk.

A Vaskapu erdeiben gyönyörű táj tárult elénk.

Mi megpróbáltuk a lehetetlent és nagyon óvatosan, sikerült kikerülni, és a váltót egyesbe kapcsolva feljutni a parkolóig. 🙂

Széchenyi tér hóba bújva.

Zárásként, már a kései órákban elsétáltunk a Belvárosba is. Szép látványt nyújtott!

 

 

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!