Mediterrán ciklon érkezik, hó lepheti el térségünket?

Várható halmazállapotok 2018. november 20.-án. (Infografika a Yandex Maps térképén elkészítve)

November 20-án, kedden az átmeneti csapadékszünet után újabb ciklon érkezik térségünkbe. Ezúttal Horvátország felől, úgynevezett mediteránn ciklon alakítja időjárásunkat, amely a téli nagy havazásokért is felelős. A legújabb előrejelzések szerint csak átmenetileg várható havazás síkvidéken, ugyanis néhány fokot melegedni fog az idő és bekövetkezik a halmazállapot változás. 

 

14:18 Könnyen járhatók az utak

Dobogókőre vezető út. (Forrás: kamera.kozut.hu)

Szinte kivétel nélkül könnyen járható a térségünkben található összes út. Balesetekről, útakadályokról nem érkeztek be információk. Egyedül a Dobogókő hegytetőre vezető út havas, az arra közlekedők vezessenek figyelmesen!


13:49 Folyamatosan csökken a hőmérséklet

Folyamatosan csökken a hőmérséklet.

11 óra és 13 óra között 1 fokkal csökkent a hőmérséklet. Azóta nagyjából stagnál 3,9-4,2 között alakul a hőmérséklet Dorogon.


11:23 Eleredt az eső, a hegyekben havazik

Eleredt az eső térségünkben.

Ahogy azt jeleztük, térségünk jelentős részén eredt el az eső. Dorogon jelenleg 4,5 fok van, nagyjából egy fokot csökkent a hőmérséklet reggel 8 óra óta! Természetesen Pilisben hó esik, de egyelőre nincs információnk arról, hogy Csolnok-Rákóczitelepen, illetve Gete térségében hó vagy eső esik-e.

10:36 Hol milyen halmazállapotú csapadék várható?

Várható halmazállapotok 2018. november 20.-án. (Infografika a Yandex Maps térképén elkészítve)

Készítettünk egy infografikát, amelyet a Yandex térképére készítettünk el. A hőmérsékleti adatok, a természetfeletti magasságokkal párhuzamban megtippeltük, hogy hol várható (átmenetileg havazás) és hol fog esni.


10:09 Közeleg a csapadék

Hamarosan érkezik a csapadék. (Forrás: Időkép.hu)

Az Időkép.hu térképei szerint már a Dunántúl jelentős részén esik az eső, míg a nyugati, délnyugati részeken havaseső, havazás figyelhető meg. A csapadék jelenleg Sopron-Oroszlány-Paks-Szolnok-Debrecen vonalon halad és rendíthetetlenül tart észak elé.


08:00 Vihar előtti csend honol

Felhők a dorogi Aranyhomoki dűlő felett.

Térségünkben jelenleg borult idő van, némi szűrt napfény azonban világosságot hoz a sötétségbe. Jelenleg 5 fokot mutat a hőmérő, így minden bizonnyal eső várható térségünkben.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!