Megérkezett a kánikula!

Irány a vízpart!

Sokat hangoztatták országos szinten az elmúlt 3-4 hétben: áprilisban beköszöntött a nyár, és júliusban véget is ért. Azonban az időjárás most megbosszulta ezt a kifejezést és magasabb fokozatra kapcsolja a hőszabályzót!

Július utolsó teljes hetében kezdetben még 20-25 fok közötti értékek és felhős, esős idő, majd szombat felé közeledve 25-30 fokos napos időnk volt. Vasárnap pedig ennél is durvább idő várható, hiszen országosan is kiadták a vörös kódot.

Vasárnap reggel 9 órakor Dorogon 28 fokot mértünk (viszonyításképpen: egyszer nyaraltam Spanyolországban, ott reggel 6 órakor már 30 fok volt), a vége messze 30 fok felett alakulhat.

Mindössze negyed óra alatt leéghetünk a tűző napon!

A narancs riasztás a következő információkat sugallja: a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakul. Ilyenkor nem tanácsos a délelőtt 11 óra és délután 15 óra között tartósan a napon lenni. Sok folyadékot kell inni, és ha tehetjük, kenjük magunkat naptejjel, napolajjal.

Milyen idő várható az elkövetkező napokban?

Bizonyos emberek szemponjtából kellemes, másoknak elviselhetetlen hőség következik. Nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy vasárnap 34-35 fokot is mérhetünk, de a következő 4-5 nap is hasonló kánikulát ígér.

Fázni nem fogunk!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!