Milyen idő van a népszerű nyaralóhelyeken?

Szerda reggel felhős, borongós, és erős széllökésekben gazdag napra ébredhettünk. A keddi napos, meleg idő után frissítőként hatott a szerdai időjárás. Ezen a nyáron jellemzően a keddihez hasonló időnk volt eddig, ugyanis a hőmérséklet maximum 32 fok körül alakult. A kánikula eddig elkerült minket és minden bizonnyal a hét további részén sem kell számítanunk hőhullámokra.

Északon hűvösebb idő van. (Forrás: Pixabay.com)

A nyár idusát magunk mögött hagyva elmondhatjuk, hogy még rengetegen indulnak útnak a környező országokba nyaralni, illetve sokan most pihenik ki az évközbeni fáradalmaikat. Most vegyük sorra, hogy milyen idő van a népszerű európai úticéloknál:

Horvátország

Kezdjük azzal, amely a magyarok körében slágernek számít. Az Isztriai-félszigeten és Közép-Dalmáciában jelenleg is 30 fok körül (este 20 óra) alakult a hőmérséklet, Dubrovnik térségében kicsivel kevesebbet mutat a hőmérő. Csapadékra nem kell számítani, viszont érdemes az erős UV-sugárzás miatt fokozott figyelmet fordítani bőrünk védelmére. A horvát földre látogatók biztosak lehetnek abban is, hogy a világbajnoki eredmények miatt a szokásosnál jobb hangulat fogadhatja őket.

Görögország

Hellászban kánikula tombol. Az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20 fok alá, napközben tikkasztó hőség vár a turistákra. Athénban délutánonként 34-37 fok, Thesszalonikiben „csak” maximum 31 fok, Rodoszon 29 fok várható az elkövetkező napokban. Azért pullóverre ott sincs szükség.

Spanyolország

Tenerifén még nagyjából fél napig élvezhetjük a napsütést, aztán felhős idő köszönt be: a maximum érték lecsökken 21-22 fokra. Ibizán jóval barátibb az idő: 28-29 fokos maximum, és fülledt parti hangulat várja a turistákat. Gran Canarián az elkövetkező egy hétben felhős idő lesz, így nem valószínű, hogy szükség lesz naptejre. Maximum 22-23 fok lesz. Kihagytunk valami népszerű úticélt?

Olaszország

Az olasz adriai szakaszon nagyjából hasonlóképp alakul az időjárás, mint a horvát partoknál: 28-29 fok várható, azonban hétvégén zivatarok is lehetnek. Déli országrészben viszont Athént meghazudtoló idő van jelenleg is. 34-35 fokos maximum, szikrázó napsütés. A Ligur-tengeren kicsit szelesebb idő uralkodik, így a maximum érték is néhány fokkal alacsonyabb. A hétvégén itt is várható némi eső.

Franciaország

A Côte d’Azur, vagyis a riviéra az azúrkék tenger mellett napos idővel csábít. Éjszaka 22-23 fok, délutánonként 30-31 fok körül alakul a csúcsérték. Hétvégén megnövekszik a felhőzet, ugyanakkor a csapadék elkerüli ezt a régiót. Az Atlanti-partszakaszon ellenben csapadékos, szeles, hűvösebb idő várható a következő napokban.

Kellemeset strandolhatunk Dél-Európában. (Forrás: Pixabay.com)

A kicsik…

Bulgáriában napos-felhős időszakok váltogatják egymást, bár a hőmérséklet így is megközelíti a 30 fokot. Az Északi-tengernél 22-23 fokos maximumok, csapadékos idő várható, míg Cipruson 37-38 (!) fokos hőség lesz az elkövetkező egy hétben.

Jó nyaralást kívánunk!

 

 

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!