Piliscsévnél vadásztunk viharra

Kedden délután sorra pattantak ki a zivatarok, amelyek a térségünket is érintették. A mennydörgések hallatán autóba pattantunk és viharvadászatra indultunk. Bár ezúttal nem sok babér termett, bízunk abban, hogy legközelebb több villámot is lencsevégre kaphatunk.

Mint arról portálunk is beszámoltunk, április második hetén labilisabbá vált a légkör. Bár hétfőn is megdörrent az ég, akkor még csak a Balaton-Budapest-Gyöngyös vonalon észleltek villámtevékenységet, kedden már többféle alakultak ki kisebb viharok. A délután órákban először Esztergomtól északra, Ipolypásztó és Ipolyszalka környékén pattant ki egy cella.

Pilisjászfalu irányába sötétség honolt.

Bár ehhez még nem mentünk ki (mert az idokep.hu radarfelvételén láttuk, hogy hamar elhalt), vártunk arra, hogy Piliscsévtől keletre hátha villámshow alakul ki. Dorogról indulva rendkívül sötét fellegeket figyeltünk meg és bár az egyetlen villámot csak fél szemmel láttuk – azt is Csolnok irányába – a látványért megérte.

Piliscsévnél ömlött az eső

A piliscsévi körforgalomnál szakadt az eső, de újabb villámot már nem láttunk. Az esőfüggöny alól Dorog határában jöttünk ki, a központban már száraz volt az úttest. A sors aznap kegyetlen volt, ugyanis miután leparkoltunk a városban, újra mennydörgésre figyeltünk fel, amely minden bizonnyal Piliscsév-Tinnye irányából jött.

Bár idei első akciónk nem járt sikerrel, bízunk benne, hogy idén is szépen felvételekkel szolgálhatunk nektek.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!