Sok baleset mellett tízezrek maradtak áram nélkül Magyarországon

Számtalan baleset történt, tízezrek maradtak áram nélkül, piros riasztás volt érvényben a hófúvás miatt Magyarországon. Az Alföldön ónos eső is esett.

Piros riasztás Kelet-Magyarországon

Piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére 2018. március 18. napjára.

Tízezrek maradtak áram nélkül

Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nem volt áram – adta hírül a police.hu. Ezen kívül Jász-Nagykun-Szolnok megyében 12 településen teljesen vagy részlegesen szünetelt az áramszolgáltatás. Ugyanakkor Békés megyében hét településen, összesen 8000 fogyasztási helyen nem volt áram.

Fennakadások a közúti és vasúti közlekedésben

A hófúvás és a hótorlaszok miatt elsősorban a fővárostól keletre eső vasútvonalakon kellett jelentős, több órás késésekre vagy járatkimaradásokra számítani. Miskolcról Füzesabony felé nem is indultak vonatok. Pótlóbuszok közlekedése sem volt biztosítható a közúti lezárások miatt.

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között hóátfúvás miatt ideiglenesen mindkét vágányon szünetelt a vonatközlekedés, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon Kisköre és Kunhegyes között nem jártak a vonatok feljegesedés miatt, a Debrecen-Tiszalök vonalon pedig hótorlasz akadályozta vonatközlekedést Hajdúnánás és Hajdúdorog között – közölte a Mávinform vasárnap délelőtt.

A tájékoztatás szerint a keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel volt hosszabb a menetidő. A Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalak voltak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők.

Rengeteg baleset történt az utakon, utakat zártak le a hófúvással érintett útszakaszokon. Le kellett zárni az M3-as autópályát is, ahol több baleset is történt, az arra felé közlekedők próbáltak az első pihenőhelyen félrehúzódni, ugyanis 5-10 méterre csökkent a látótávolság. Egy idő után szinte üressé vált a sztráda.

Sajnos több halálos baleset is történt.

Bevetették a Honvédséget

 Közúti és légi feladatokat is ellát a Magyar Honvédség a rendkívüli téli időjárási helyzetben – közölte Böröndi Gábor hadműveleti csoportfőnök vasárnap délelőtt a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar vezetési pontjában.

A vezérőrnagy elmondta: több mint száz katona 37 technikai eszközzel vesz részt a mentési feladatokban. Elsősorban az élet- és vagyonmentés, a bajba jutott állampolgárok segítése, az utak járhatóságának biztosítása a feladatuk, együttműködve a közút kezelőjével.

Vasárnap a kora délutáni órákban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy honvédségi helikopter – fedélzetén mások mellett a szabolcs megyei kormánymegbízottal – is felszáll majd, hogy feltérképezzék a szabolcsi bokortanyák térségét. A helikopterrel visznek meleg teát, takarót és orvosi személyzet is utazik. Böröndi Gábor kiemelte továbbá, hogy szükség esetén a budapesti Honvédkórház és csapatorvosok is részt tudnak venni sérültek, rászorulók ellátásában.

(forrás: atv.hu)

Megáradt a Kapos

Kaposvárnál megáradt a Kapos, amely nem meglepő, ugyanis az elmúlt napokban négyzetméterenként körülbelül 40 liter csapadék esett Somogy megye székhelyén.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!