Szélviharral érkezik az ősz

Szélviharra figyelmeztetnek (Kép: OMSZ)

Két ütemben érkezik meg az ősz, a hétfői lesz az erősebb, másodfokú riasztást helyezett kilátásba az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton hajnali, illetve a kora reggeli órákban északnyugat felől hideg levegő árasztja el hazánkat, így térségünket is. Feltámad a szél, jelentősen lehűl a hőmérséklet. Reggel 15, napközben 16 fok várható, így rendkívül kicsi lesz a napi hőingás. A legerősebb széllökésekre 7 és 12 óra között számítunk, ekkor mérhetünk 60 km/h-át meghaladó széllökést is. A csapadék is ebben az időszakban érkezik, de annak mennyisége nem lesz jelentős.

Kép: Illusztráció

Vasárnap megnyugszik az időjárás, enyhül a légmozgás, felszakadozik a felhőzet, sokat fog sütni a nap, néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet, amely délután akár a 20 fokot is elérheti.

Hétfőn újabb, a szombatinál erősebb hidegfront tör be hazánkba. Reggel 7 és 11 óra között akár 100 km/h körüli széllökés is előfordulhat. Elsősorban Sopronnál és a Veszprém-Vác vonalon, azaz a Dunántúl északi felén, így térségünkben fordulhatnak elő nagyon erős, néhol károkozó erősségű széllökések. A hőmérséklet ismét visszaesik, legfeljebb 18 fok valószínű. A reggeli órákban eső, később záporeső fordulhat elő.

Szélviharra figyelmeztetnek (Kép: OMSZ)

Nyári fordulat a későbbiekben sem valószínű, így jó eséllyel a tél beálltáig nyakunkon marad az ősz.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!