Hidegfront hozott lehűlést

6 milliméter esett

Az augusztusi meleg kitartott szeptember első hétvégéig. Hétfőn viszont hidegfront érkezett.

6 milliméter esett
6 milliméter esett

Vasárnap villámlott a távolban, majd hétfőre ténylegesen is megérkezett a hidegfront, amely csapadékossá alakította időjárásunkat. Bár hétfő délutánra felszakadozott a felhőzet és 20 fok fölötti hőmérsékletet is mértünk, mégis délutánra egy észak felől érkező cellának köszönhetően többfelé megdörrent az ég a térségben, Esztergomban a dörgéseket intenzív zápor kísérte. Kedden ismét borús, esős időre ébredtünk, de összességében jelentős mennyiségű csapadék nem hullott.

Vasárnap estétől villámok díszítették az eget északi irányból. A villámokat hangjelenség nem kísérte, csak távoli villámoknak lehettünk a szemtanúi. Térségünkben zivatar nem, de órákon át tartó, közepes intenzitású eső volt a jellemző.

Hétfőn reggel 9 óráig leesett a csapadékmennyiség java, de ténylegesen csak délre állt el az eső. Összesen 6 milliméter csapadékot mértünk. A szél mérsékelt volt, időnként megélénkült. Délutánra felszakadozott a felhőzet és kisütött a nap, ennek köszönhetően a legmagasabb hőmérséklet elérte a 21,6 Celsius fok. Emellett viszont a Felvidék felől (északról) apró zivatarcella haladt el a térségben: Esztergomban rövid időre leszakadt az ég is, Dorogon csak az ég dörgött, csapadék nem volt.

Kedden is esős időre ébredhettünk, a borús, csapadékos idő meghatározta az egész délelőttöt.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!