Távhővezetékre esett egy 8 méteres, lehasadt faág Dorogon

Hétfő délelőtt még voltak fakidőlésekkel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások térségünkben.

Egy 8 méter hosszú, lehasadt faág egy régi távhővezetékre esett hétfő reggel Dorogon, az Esztergomi úton. Egy körülbelül 5 méter magasságban befűződött faágat az esztergomi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították, így megszüntették a veszélyeztetést.

Nyergesújfalun egy épületről, a tűzfalról 2-3 méter a szomszédos ingatlan tetejére dőlt a Bottyán János utcában. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel elhárították az életveszélyt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Komárom-Esztergom megyében 45 esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók a hétvégén térségünket is elérő viharral összefüggésben. A vasárnap végzett beavatkozások zömmel a forgalmi akadályt veszélyeztető, vagy akadályozó kidőlt fák, leszakadt ágak miatt váltak szükségessé. Nem egy esetben parkoló autókban is kárt tett egy-egy letört ág. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével darabolták fel, majd kézi erővel távolították el az ilyen típusú akadályokat. Az erős szél épületeket borító lemezeket, cserepeket is letépett és kerítésekben is kárt tett. A tűzoltók miden esetben hamar a helyszínre értek és megszűntették a veszélyeztető állapotot.

Forrás, borítókép: Katasztrófavédelem

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!