Ismét havazott, tovább nőtt a hóvastagság

Mini hókotró takarította Esztergom főterét a havazásban
Hókotró az esztergomi Széchenyi téren

Január 8-án ismét havazott, térségünkben reggel 10 és délután 4 óra között, majd az esti órákban is hullott a hó. A nap folyamán közel 7 cm hó hullott, így nagyjából 10 centisre nőtt a hóvastagság a még megmaradó szombati hórétegnek is köszönhetően.

Esztergomi Bazilika

9 óra 49 perckor megérkezett a havazás térségünkbe.

Így hullott a hó Esztergom főterén:

Esztergom, Széchenyi tér

A hókotrók ma is megkezdték a tér takarítását, hogy gyalogosan jól járhatóvá tegyék azt.

Mini hókotró takarította Esztergom főterét a havazásban

Dorogon tettünk egy kisebb sétát. A mellékutcák annyira havasak, hogy autóval mindössze 10-20 kilométer/órás sebességgel járhatóak. Viszont a főút sincs sokkal jobb állapotban. 12:30-kor olyannyira havas volt, hogy senki sem mert a megengedett sebességgel haladni.

Bécsi út (10-es út) dorogi szakasza, a temető közelében

Esztergomban is körülnéztünk, hogy „mi a helyzet”. Megállapítottuk, hogy a mellékutak különösen havasak voltak és csúsztak is. Hókotrókkal találkoztunk, de csak a járdatakarításban vettek részt a Mária Valéria híd és a Széchenyi tér környékén. Sószóróautót viszont láttunk.

Havas a táj a magyar-szlovák határon:

Mária Valéria híd, Esztergom

A Waze.hu élő térképén vettük észre, hogy Esztergomban a Dobogókői út, még a városon belüli szakaszán baleset történt. Később a Nagy-Duna sétányon az éles kanyarban is baleset történt, egy ideig csak fél pályán haladhatott a forgalom.

Esztergomban baleset történt. (Forrás: Waze.hu)

Alacsony volt a látótávolság a havazás miatt, Esztergomból alig lehetett átlátni Párkányba.

Rosszak a látási viszonyok

Piliscsabán is a hó az úr

Csordásné Balogh Vikitől kaptuk a képet, köszönjük!

Budapest is megmutatta télies arcát:

A hóvastagság 16 óráig a korábbról megmaradt és a frissen lehullott hórétegek összességeként 9 cm-re változott. Este újabb havazás vette kezdetét így éjfélre már 10-11 cm-re nőtt a hóvastagság térségünkben.

Havas séta az esztergomi Kis-Duna sétányon
Előzmény:

A várható friss hó mennyisége az ország déli felén lepel – 5 cm, az északi felén 5 cm fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén kb. 5-15 cm-re lehet számítani. Komárom-Esztergom – Észak-Pest – Nógrád megyében lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken 15-20 cm fölötti friss hóréteg sem kizárt éjfélig, a hegyekben (Dunazug-hg, Börzsöny) 15 cm fölötti is várható. Elsősorban Komárom-Esztergom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani – hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!