Villámcsapás érte az elektromos hálózatot

Ebben az évben is elérkezett az a nap, amikor azt mondhatjuk, hogy ítéletidő söpört végig térségünkön. Május 24-én már kora délelőtt kiadták a riasztást heves felhőszakadásra és zivatarra. A reggeli fátyolfelhős idő után egyre inkább párássá vált a levegő, aminek köszönhetően beindult az erőteljes felhőképződés. Délben már bárányfelhők, délután 14 órakor szürke gomolyfelhők érték el térségünket. Az első néhány dörgést 14 óra és 15 óra között észleltük, akkor azonban viszonylag hamar feloszlott a felhőzet (nyugati irányba súrolta a térségünket, majd Muzsla-Párkány felé haladva kimúlt).

Ekkor Théoden királyhoz hasonlóan mi is meglepődtünk „az ellenség gyengeségén”. Délután 16 órakor azonban elkezdett forrni a leves. Déli, délkeleti irányból szépen besodródtak térségünk határához a zivatarfelhők, 17 órakor pedig elkezdődött a végjáték. Először leszakadt az ég Úny-Tinnye térségében, majd szépen lassan haladt Dorog és Esztergom felé. Esztergom térségében aztán erőteljes villámtevékenységet tapasztaltunk. Piliscsévet nyugatról súrolva csak gyenge esőt okozott, Kesztölc elúszott, Dorog, Esztergom-Kertváros és Esztergom szó szerint elesett!

Az utcán hömpölygő csapadékot nem tudta elnyelni a csatornarendszer, sok helyen az autók küszöbjénél állt a vízszint. Ekkor azt hittük, hogy már csillapodik, a távolban azonban lehetett látni, hogy Csolnok felől újabb cella érkezik, amely inkább Tokodaltáró, majd Muzsla irányában éppenhogy csak érintette térségünket. 19 óra után még Csolnok felé láttunk lecsapó villámokat, de ekkor már látszódott a vége.

Esztergom-Kertvárosban villanyoszlopba, Tokodaltárón pedig házba csapott a villám. Ott az elektronikai berendezések bánták a ménkővel való találkozást.  Dorogon pillanatnyi áramkimaradást észleltek. A térség több pontján viszont leszakadt/letört faágakkal találkoztunk. Kíváncsian várjuk a pénteket!

 

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.


*