Visszatért a tél április első hétvégéjén

Április 2-án újra beköszöntött a tél, ismét havazik térségünkben! Már késő délután elkezdtek kifehéredni a magasabban fekvő területek. Síkvidéken 19 óra után kezdődött el a halmazállapot változás: közepes intenzitással havaseső esik, igaz a hó egyelőre nem marad meg.

Amikor március utolsó hetében már 20 fok feletti hőmérsékleteket mértünk, sejtettük, hogy a késő tavaszi (vagy kora nyári?) idő még megbosszulja önmagát. Gyanús volt az is, hogy a Magyar Közút bejelentette, hogy a hétvégi előrejelzésre és a várható havazásra való tekintettel újra csatasorba állítják a hókotrókat és a síkosság mentesítő gépeiket.

Dobogókő 2022. április 2-án 16 óra után pár perccel… (Forrás: Időkép)

A pénteki csapadékszünet után a szombat első fele még szárazon telt el, majd úgy 15-16 óra körül újra megérkezett a csapadék. Az Időkép kamerája szerint Dobogókőn, a menedékház előtti füves terület 16 óra után öltözött télies köntösbe.

Dobogókő 2022. április 2-án 21 óra után pár perccel… (Forrás: Időkép)

Csapatunk esztergomi tagja 20 óra körül terepszemlét tartott a Duna menti városban. Az utcai lámpák fényeinél már akkor látszott, hogy havaseső esik, fél óra elteltével már inkább hó, mint eső hullott a településen. Előfordulhat, hogy éjszakára átmenetileg megmarad a hó a járdákon és az autókon, de várhatóan már délelőtt el is fog olvadni.

A szánkót csak akkor vegyétek elő, ha a hegyekbe mentek, ott talán esik annyi, amennyin le tudtok csúszni. Síkvidéken vasárnap kora délutánra szinte nyoma sem lesz az április télnek.

Esztergom 2022. április 2-án 21 órakor, Kölcsey Ferenc utca

Nálatok mi a helyzet? Írjátok meg nekünk és küldjetek bátran fotókat!

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!