Covid-19, bezárva Skóciában

Mihály, szerkesztőségünk egyik tagja lassan már két éve él Skóciában, így hát nem meglepő, hogy a kastélyok és nárciszok földjén érte őt utol a koronavírus. Most mindenkivel megosztja, hogyan telnek a napjai a „Mcleodok hazájában.”

Bár sokaknak nem mond semmit Pitlochry (és úgy nagyjából az Aberdeen, Edinburgh, Glasgow hármason kívül szinte semelyik skót település sem), ezt a helyet életünkben legalább egyszer mindenképpen érdemes felkeresni.

Szóval jelen esetben miért is érdekes annyira Pitlochry? Tán azért, mert Mihály ott dolgozik egy ötcsillagos szállodában. Felszolgálóként tengeti napjait a kastély (mert ott a kastélyokból alakítják ki a legmenőbb hoteleket) éttermében, ám március 23-a óta már nem fogadnak egy vendéget sem.

Szerkesztő-társunk azóta egy percet sem dolgozott, a hotel bezárt, fizetésének nyolcvan százalékát az állam fizeti ki. Ott elég komoly intézkedéseket vezettek be, tehát kijárási tilalom van érvényben és az élelmiszerboltok és a posta mellett csak a gyógyszertárak vannak nyitva.

Elmondása szerint mindig három hétre előre érvényes a korlátozás, aztán ezután döntenek csak arról, hogy meghosszabbítsák, enyhítsenek vagy megszüntessék azt. A következő felülbírálati dátum május 5. körül esedékes.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan telnek a napjai a hotel bezárása óta? Mivel az időjárás nagyon jó volt áprilisban, szinte nem is esett az eső, ezért sokszor kiment a szabadba. Az egészségügyi sétát nem tiltják, ezért minden nap elmegy futni egy kört, vagy csak felfedezi a környező erdőket.

Apropó, környezet. A természet gyönyörű, konkrétan a Tummel folyó mentén él, a víz pedig annyira tiszta, hogy szabad szemmel látja a folyóban úszó lazacokat. Nemrég még medvehagymát is szedett, a földeken járva fácánokka, nyulakkal és őzek tömkelegével is találkozott. Bár az egészségügyi séta gyógyír lehet a jelenlegi helyzetre, elmondása szerint mégis a bizonytalanság szele lengi körül a jelenlegi helyzetet.

Azt tapasztalja, hogy az ott élők már nagyon várják, hogy feloldják a korlátozásokat. Bár még mindig sok új beteget diagnosztizálnak naponta az Egyesült Királyságban, bíznak benne, hogy hamarosan javulni fog a helyzet.

Úgy tudja, hogy a szórakoztató ipar, a hotelek, éttermek és a pubok fognak utolsóként újranyitni, ezért sejtése sincs arról, hogy mikor állhat újra munkába.

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.
Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!