10 fok feletti hőmérsékletekkel ünnepeltük a karácsonyt

Hiába reménykedtünk, végül 2022-ben sem lett fehér a karácsony, és nemhogy fagyok nem voltak, de kis túlzással pulcsiban járhattuk le december 26-án a sok bejglit. Üröm az örömben, hogy legalább eső sem esett és kifejezetten szép időnk volt.

Decemberben is felültünk a hőmérsékleti hullámvasútra, hiszen december 10-ig napközben a maximum értékek 6-8 Celsius-fokok között alakultak, majd megérkezett a hideg, vele együtt pedig advent harmadik vasárnapján az első síkvidéki hó.

Persze a téli látkép nem tartott ki még 1 hétig sem, mindössze 4 havas napról beszélhetünk, a hóemberek fejéről hamar leesett a lábas, a test pedig vízzé vált. December 14-én volt a leghidegebb, Sárisápon 8,2 fokot mértünk, majd jött egy kis melegedés, mígnem december 16-án napközben már alig lépett át a higanyszál a pozitív tartományba.

Napkelte 2022. december 25-én

Gyakorlatilag az újabb hidegebb periódus is 2-3 napig tartott ki, majd újra melegebb légtömegek érkeztek délről, a szélirány is átfordult délire. December 20-től Szenteste előtti napig kitartott a felhős, ködös idő, így még jellemzőn 1-4 fokok voltak a csúcsértékek, fordított hőmérsékleti anomália alakult ki, ugyanis a hegyeken sütött a nap, síkvidéken borongós idő volt.

Napos, erősen felhős idő 2022. december 26-én

Majd december 24-én beköszöntött a tavasz. Dorogon aznap 12,6 fokot mértünk, karácsony első napján 11,2 fok, míg december 26-án 10,9 fok volt a csúcsérték. Sárisápon december 24-én a doroginál kicsivel több, 13,2 Celsius-fok volt a maximum, míg december 25-én 12,1 fokot, december 26-án 9,9 fokot mértünk.

(Borítókép: Naplemente 2022. december 25-én Esztergomban)

Sajnos még senki nem írt hozzászólást. Legyél Te az első!

Te mit gondolsz a cikkben leírtakról?

Az e-mail címedet nem tesszük közzé, illetve nem adjuk ki harmadik félnek.




Időtúllépés történt. Kérlek, add meg újból a CAPTCHA értékét!